Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Байерн Мюнхен осигурява лечение на 30 деца, пострадали в Украйна

OFFNews 18 февруари 2015 в 12:09 2088 2

Снимка: fcbayern.de

Футболният клуб Байерн Мюнхен ще покрие болничното лечение, медикаментите и операциите на 30 украински деца, пострадали по време на конфликта между Украйна и Русия, съобщи официалният сайт на немския отбор.

Във вторник сутринта, часове преди осминафиналния двубой от Шампионската лига между Шахтьор Донецк и Байерн Мюнхен, завършил 0-0, изпълнителният директор Карл-Хайц Румениге, неговият заместник Ян-Кристиан Дреесен и президентът на клуба Карл Хопфнер посетиха Клиника 8 в Лвов и направиха двойно дарение на болницата от името на "баварците".

Клубът ще покрие болничното лечение, медикаментите и операциите на 30 украински деца, пострадали по време на конфликта с Русия.

"Подобни случаи те карат да разбереш какво е наистина важно в живота", каза Румениге и добави:  "Много бързо решихме, че трябва да помогнем на децата да водят нормален живот."

Хопфнер от своя страна заяви, че е "изключително важно" за Байерн да осигури помощ на пострадалите деца.

Дарението на "FC Bayern Hilfe eV" (организацията на клуба за благотворителни дейности) включва и немския хирург доброволец д-р Клаус Екснер, който заедно с украинския екип от лекари ще извърши 60 операции на децата.

Байерн също дарява на болницата оборудване за извършване на анестезии, защото старото оборудване в интензивното отделение вече не функционира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews