Автомобилният свят се поклони пред момчето, останало без крака

OFFNews 25 април 2017 в 22:10 3705 0

Духът, който 17-годишният пилот Били Монгър показва в дните след ампутацията на двата му крака, възхити автомобилния свят. Момчето катастрофира тежко по време на състезание на Формула 4 в Донингтън, Англия. В резултат лекари ампутираха краката му, за да може да живее. 

Стивън Хънтър, който управлява отбора на Монгър, разкри уникални подробности за младежа. "Той се справя наистина много добре. Вдъхновява останалите със своя позитивизъм", каза Хънтър,

"Той претърпява по една операция всеки ден, но духът му остава висок! Неговата майка не се отделя от леглото му. Гази жена е пример за  сила и любов", довърши шефът. 

Кампанията сред автомобилния свят събра дотук почти милион паунда за рехабилитацията и медицинските грижи, от които се нуждае Монгър. Джейсън Бътън дари 15 000 паунда, Люис Хамилтън е един от моторите на идеята.

Асоциацията на моторните спортове и Международната автомобилна федерация вече започнаха разследване на катастрофата, която беляза за цял живот един млад пилот. Англичанинът се блъсна в спряла кола и се превъртя няколко пъти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови