8 златни медала за България на световното по карате

OFFNews 14 октомври 2016 в 20:24 6303 0

Българският национален отбор по Шотокан Карате-До грабна общо осем златни медала, сред които пет от индивидуални единоборства и три от отборни.

Представянето на България специално при отборните съревнования предизвика истински фурор в залата на бургаската спортна зала, защото за първи път в историята на Шотокан Карате-До, един национален отбор печели всичките общо три отборни състезания.

Международното състезание се проведе в спортна зала „Младост“ в Бургас, където над 1300 състезатели от 4 континента мериха сили. България бе представена от 70 участници, сред които мъже, жени и юноши. Те се състезаваха три пълни дни на 7-татамита при огромен интерес с много гости от цялата страна и с не по-малко международно присъствие. Зрителите в залата активно подкрепяха своите сънародници. Въпреки играта на състезателите в духа на карате, която не позволява грубо отношение към опонента или изпускане на нервите, един от представителите на българския отбор претърпя сериозен инцидент. Световният шампион при ветерани Иво Арсов, който само няколко часа след като грабна златото участвайки на отборните първенства, получи тежък нокаут, заради което се наложи отвеждането му в болница. Благодарение на навременната намеса на лекарския екип в залата и медицинските лица в лечебното заведение, Иво е в стабилно състояние и няма опасност за здравето му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови