Звездата на снукъра Шон Мърфи пред OFFNews: Слух е, че имам апартамент в България, но бих поиграл голф у вас

Симеон Кичуков за OFFNews 13 януари 2017 в 19:00 10645 5

Шон Мърфи е сред най-популярните снукър играчи на нашето време. 34-годишният англичанин се готви за турнира Мастърс в Лондон, който ще се излъчи в ефира на Евроспорт от 15 до 22 януари. Магьосникът отдели време за журналисти от целия свят, а OFFNews беше единствената българска медия с покана да поговори със световния шампион за 2005 г.

- Шон, готвите се за Мастърс, какво е усещането да сте един от малцината, които са печелили трите най-значими турнира (Мастърс, Световното първенство и Откритото първенство на Великобритания)?
- Това са специални турнири, не само за публиката, но и за нас състезателите. И тук не става въпрос за пари или нещо подобно, а за самото усещане, пълните зали, публиката, а и усещането да се състезаваш с най-добрите играчи на това време. Мастърс е уникален турнир, защото там са събрани 16-те най-добри според ранглистата, винаги е вълнуващо да си там. Спечелих през 2015 г., така че се надявам да спечеля поне още веднъж този турнири.
- Наскоро Рони О‘Съливан посъветва по-младите да не се захващат със снукър, защото е самотен спорт. Взима ли повече той, отколкото да дава?
- Не мога да коментирам това, защото не са мои думи. Аз се наслаждавам на снукъра. Имам мотивация и продължавам да играя.


- Вие сте бил няколко пъти в България, бихте ли открили своя академия в Източна Европа?
- Снукърът в Източна Европа набира сила, в това няма съмнение. Знаем, че този сезон имаше турнир в Румъния, а аз съм играл и в България, спечелих турнир през 2014 г. и много се забавлявах. Определено Източна Европа има своето място на снукър картата и аз очаквам скоро да излезе някой добър играч от този регион, защо не и от България. Колкото до академия, вероятно когато спра с кариерата ми, бих се захванал, но още не съм мислил.
- Преди години имаше слухове, че имате апартамент по българското Черноморие, вярно ли е?
- (б.а смее се) Нямам, за съжаление. Но знам, че имате много хубави игрища за голф, бих дошъл отново.


Визитка

Шон Мърфи е роден на 10 август 1982 г. в Харлоу, Англия
Магьосникът, както е известен той, е професионалист от 1998 г., а в кариерата си има 6 титли от ранкинг турнири. В момента е №8 в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9010

7

Spasimir Radev

08.02 2017 в 22:50

Вече нямаш апартамент, щото си го продаде. Иначе имаше в единия от нашите комплекси на Влас, но се отърва от него (и правилно постъпи - защо да плащаш поддръжка за нещо, което така или иначе не използваш и не се отдава). Е, по-точно си го приписа на жената, а тя ти го взе при развода, пък после го препродаде на руснаци, ама това са подробности. ;-)

13056

5

Какавидков

14.01 2017 в 17:03

шон е пич бе гласеца.. какво не му харесваш?

63994

4

Red or Dead

14.01 2017 в 15:35

Определено има ”боклук” тук, и това е дебила №3...
Оли,като не знаеш какво да кажеш си стой тихичко в дупката...

29585

2

Izalina

13.01 2017 в 20:58

Е браво бе, Евроспорт (бе.ге.)
А аз ви вярвах.

Не, че съм залетяла по Св.Влас, ма тъй друго провинциално самочувствие носи ако имаш важни съседи ;)
Ако не бъркам и в реклами го използваха разни real estate фирмички.