Веселяка от Лестър с хеттрик от световни титли в снукъра

OFFNews 02 май 2017 в 09:24 3166 0

Марк Селби е господарят на снукъра! Отново! Веселяка от Лестър  за трети път в кариерата си стана световен шампион. Той направи феноменален обрат от 4:10 до 18:15 срещу Джон Хигинс. Така заслужи напълно короната в Крусибъл.

Веселяка от Лестър влиза в историята като първи майстор на снукъра с над 1 милион паунда в актива си от наградни фондове. Освен това изравнява рекорда на Стивън Хендри и Дин Дзюнхуей с пет ранкинг титли в рамките на сезона.

Тези на англичанина обаче са далеч по-значителни, защото той спечели и Шампионата на Обединеното кралство по-рано през кампанията.

19 години след първата си поява на световно първенство Хигинс се бори за титла, която щеше да бъде пета за него, но не успя. Шотландецът все пак остава с историческото постижение по отношение на интервала между първата и последната му битка за трофея.

Селби е едва четвъртият играч в ерата Крусибъл след Стив Дейвис, Стивън Хендри и Рони О‘Съливан, който успешно защитава титлата си. Англичанинът грабна 375 хиляди паунда – най-голямата награда в историята, която догодина ще бъде повишена на 425 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови