Шампионатът на Китай ще започне със закъснение

OFFNews 27 май 2017 в 17:10 2386 0

Един от най-силните ранкинг турнири по снукър - Шампионатът на Китай (China Championship), който е първи за сезон 2017/2018,  ще започне с три дни по-късно от планираното.

Официалното начало на събитието вече е 16 август, а финалът ще се проведе на 22-и, като причината за промяната не се посочва, но е направена консултация с организаторите.

China Championship е ранкинг турнир за първи път тази кампания и е с най-голям награден фонд извън събитията във Великобритания - 700 хиляди паунда, 150 000 от които са за шампиона.

От World Snooker обявиха и една съществена промяна в правилото за “уайлд кард” на China Championship. Китайската билярд и снукър асоциация ще раздаде четири такива покани на избрани от нея играчи, но този път те няма да се изправят един срещу друг в отделен кръг, а ще се включат наравно с останалите в 1 кръг, за да допълнят бройката от 128 участника.

Световната билярд и снукър асоциация засега са потвърдили промените само за предстоящия Шампионат на Китай, но има вероятност в бъдеще това да се види и в другите ранкинг турнири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови