Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Съученикът на Танева със скандалните джипки спечелил поръчка и на МВР-Варна

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 05 декември 2016 в 14:33127734

Съученикът на земеделския министър Десислава Танева, който се прочу с поръчката със скъпите джипове за горските стопанства, е спечелил и поръчка за ремонт на автопарка на полицията във Варна

Договорът със сливенската фирма "Карио", чийто управител е Калоян Ганев, е сключен през август и включва пълно следгаранционно обслужване на служебните автомобили, тенекеджийски ремонти, бояджийски и тапицерски услуги, както и доставка на резервни части. Поръчката е на обща стойност 96 хил. лв., като цената на сервизен час излиза 6.60 лв. 

Фирмата е класирана заради най-ниската предложена цена за обслужване, но в сравнение с останалите участници в надпреварата е дала и най-малката отстъпка от цената на дребно на резервните части и консумативи - 40%. За сравнение дисквалифицираните две варненски фирми - "Кооперация аутомотор" и "Алфа сервиз плюс" ЕООД са дали цени за ремонт на час съответно 9.00 и 8.60 лв., но отстъпката за консумативите и резервните части са съответно 45 и 44 %. 

В протокола на комисията, с който фирмата е класирана на първо място, е посочено, че при формиране на цената "Карио" ООД са калкулирали минимална печалба и "високи търговски отстъпки".

Интересното в случая е, че фирмата не успява да спечели други подобни обществени поръчки. Комисия дисквалифицира фирмата за ремонт на полицейските коли в Сливен, въпреки че "Карио" предлага по-ниска цена за доставка на резервни части 11498.30 лв., в сравнение с фаворита, спечелил поръчката. Комисията отбелязва, че в задължителните приложения към документацията не са отбелязани цените на определени резервни части и на основните работни операции. Според комисията непопълването на тези приложения е довело до "неправилно образувано крайно ценово предложение".

Фирмата не успява да спечели поръчка и за ремонт на автопарка на СДВР, където е предложила 6.00 лв. за сервизен час и 35% отстъпка от резервните части. С тази оферта "Карио" е класирана на трето място.

Името на Калоян Ганев излезе наяве, когато друга негова фирма - "Кале Ауто", която е представител на Тойота в родния град на агроминистърката Танева, спечели поръчка в три горски предприятия за доставка на луксозни джипки. Ганев беше избран за общински съветник от БСП през 2007 г., но през 2008 г. напусна по свое желание. Той се е кандидатирал също и за общински съветник от ВМРО. 

В два от трите "конкурса" сделката беше сключена на максималната възможна цена. В две от предприятията (Смолян и Сливен) тя е 165 000 лв. без ДДС (198 000 лева с ДДС), а в третото (Благоевград) е направена отстъпка и вместо за 165 000 лева, джипът е закупен за 160 000 лева без ДДС (192 000 лв. с ДДС).

Миналата седмица стана ясно, че поръчаните луксозни високопроходими возила дори не са стигнали до гаражите на горските стопанства. Колите, които трябваше да возят шейхове за луксозен ловен туризъм, са били подарени на НСО след искане на началника на службата. Един от тези автомобили е шофиран лично от премиера Бойко Борисов. След като случаят се разшумя, Борисов нареди колите да бъдат върнати на горските. 
rosko1306

Рейтинг : 1634

06.12 2016 в 01:03 4
+ 1
- 0
Лично аз имам карта за отстъпка в Autobox, но дори с отстъпката не си купувам маслата и филтрите от тях. Не че не са качествени, намирам ги по-евтино. Гуми - да, доволен съм от Syron, много добра лятна гума, но за друго не съм ги търсил. И не мога да разбера друго - това, че си спечелил обществена поръчка - означава ли, че не трябва да спечелиш пак? Карала му се ба Бате Тойота Секвоя - намерил кой да му я достави. Сомтаймс уин, сомтаймс люн, няма как. А за всичките полицейски Астри, доставени преди години нещо? А за всичките коли на НСО (те и Секвоите там отидоха, обичайна практика) нещо? Айде стига сте търсили под вола теле. Да не би фирмата доставчик да ги е дала на НСО? Нещо по въпроса? Да не би да са знаели, или пък да ги е интересувало? Ми не. Защо не питате Бате какво правят тези коли там? Защото ще ви заглавичка, че "след общественото мнение", но няма да си признае, че изобщо не са и замисляни да са в горското. Източване на държавно предприятие е това, ама.......
samael

Рейтинг : 19074

05.12 2016 в 16:13 3
+ 7
- 1
Ми тя България е малка, всички сме съученици...
Мусура

Рейтинг : -303

05.12 2016 в 15:20 2
+ 1
- 10
Между другото г-жа Танева има доста съученици и съграждани... Редно е да проверите какво се случва и с тях, току виж не Стара Загора, а Сливен се окаже център на Вселената ;)
Мусура

Рейтинг : -303

05.12 2016 в 15:15 1
+ 1
- 12
Търсите под вола теле! Отидете в който искате сервиз на Карио от веригата Аутобокс (http://autobox.bg) и проверете с очите си на какви цени се работи там за нормални клиенти, за да се убедите, че нито Автомотор нито другия участник във Варна предлагат по-добри цени дори на дребно. Също така какво означава критерий 40% отстъпка от частите, когато една част може да струва 10 лв. от един производител и аналогична да е 100 лв. от конкурентен. Карио ООД е вносител на едро на голяма гама консумативи за автомобили и цените на предлаганите от тях масла/филтри и др. са доста по-ниски от останалите вносители. Поне сте се пръкнали от авто-форум, редно е в тази тема да сте по-компетентни от другите медии. Разбирам, че не харесвате Танева, но това не означава, че трябва да атакувате всяка една поръчка или сделка на нейни познати и приятели.
 
Още от : Разследване
„Слепите“ камери на Варна
18 декември 2016 в 07:005
24 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.