НАП започва проверка на доходите на Кристинката на Миро Найденов

OFFNews 03 януари 2013 в 18:02 7214 10

 

НАП започва ревизия на доходите на бившите пиарки на Мирослав Найденов Кристина Спасова и Лора Димитрова по разпореждане на Софийската градска прокуратура, съобщи Mediapool. От НАП потвърдиха за проверката пред OFFNews.

Впечатляващото им забогатяване започна в края на 2011 г. 

Родената през 1987 г. Кристина Спасова основава фирма само 4 дни, след като напуска Агенцията по храните (септември 2011), където е колежка с Лора Димитрова. Фирмата - "Кей Ем Ком", която за кратко е прехвърлена на Димитрова, прави печалба от 200 000 лева само за три месеца. Печели два договора за проекти с европейско финансиране - единият е за реклама на Програмата за развитие на селските райони в безплатните иначе Туитър и Фейсбук, както и за реклама на динозаври. 25-годишната специалистка придобива 2 апартамента за половин милион лева, прехвърлени ù от фирмата за пилета “Градус – 1″. После си купува и завод, а заедно с него се оказва и собственик на земи за над 1 милион лева.

Нейният патрон Мирослав Найденов прави инспекция на завода малко преди сделката.

След редица публикации прокуратурата се самосезира. Проверката бе образувана през август 2012 г.

От прокуратурата засега не дават информация какво сочат предварителните данни, тъй като още не е взето окончателно решение дали преписката ще прерасне в дело или ще бъде прекратена. Срокът за произнасяне на наблюдаващия прокурор изтича около средата на месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!