И горското в Сливен пази в тайна колко шейхове са ползвали луксозна джипка за лов

Николаос Цитиридис 26 април 2016 в 16:40 9643 3

Сградата на горското стопанство в Сливен

Горското стопанство в Сливен също упорито мълчи за това колко богати шейхове са се възползвали от луксозната джипка, която бе закупена в края на миналата година за т.нар. "скъп ловен туризъм".

С такива автомобили се обзаведоха стопанствата в Благоевград, Сливен и Смолян за над 150 хил. лева за един джип. Цената им бе оправдана от властите с това, че те ще се ползват от по-заможни ловци. 

В началото на април OFFNews изпрати запитвания до горските стопанства в Благоевград, Сливен и Смолян, като и на трите зададохме едни и същи въпроси относно ползването на джиповете.

Въпросите ни бяха:

1. Колко заявки за ползването на гореспоменатия джип за т.нар „скъп ловен туризъм“ са направени от доставката на автомобила до днешна дата?

2. Какво е финансовото измерение на направените до момента заявки? Може и ориентировъчно, ако заявките са за бъдеще време.

3. Каква е цената на услугата, която включва използването на гореспоменатия джип?

4. Колко пъти от началото на годината е ползван автомобилът за ловен туризъм?

5. Колко километра показва километражът на гореспоменатия автомобил към днешна дата?

Въпросите изпратихме на 5 април, като законовият срок за отговор е 14 работни дни. С ден закъснение, защото писмото ни съвсем случайно е попаднало в папка "Спам", получихме отговор, който не ни изненада.

От горското в Сливен ни отказват информация, а отговорът не се различава от този на Благоевград и Смолян, които бяха абсолютно еднакви.

Отговорът на горското в Сливен: 

Отговорите от Благоевград и Смолян: 

Не за пръв път някой бяга от неудобните въпроси за скъпите джипове - министър Танева на няколко пъти финтира парламентарните въпроси на депутата Георги Кадиев, като те останаха без своите отговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

2

HristoSliven

26.04 2016 в 20:29

Би трябвало да сте наясно,че очаквате отговор от "агент Гора" и активисти на ДКМС! Е,защо тогава си мислете,че ще Ви отговорят?!
По-добре помислете за вариант да атакувате по ЗДОИ с питане принципала на ЮИДП.

15614

1

OTBPAT

26.04 2016 в 16:52

А министерството на чието подчинение са съответните горски стопанства? Или най-добре във фейсбука на премиера-слънце :))