Таксиджии ще возят на цената на билетче в знак на протест

OFFNews - Бургас 21 декември 2016 в 14:51 9954 0

Снимка OFFNews

Снежана Никова - протестираща шофьорка

Бургаски таксиметрови шофьори заплашиха общината и общинския превозвач „Бургасбус“ с нетрадиционна форма на протест в морския град. Заради отказа на администрацията и съветниците да намалят алтернативния данък от 660 на 400 лв., водачите на жълти коли казаха, че ще започнат да качват пътници от автобусните спирки. Снежана Никова посочи:

Ако нямаме разговори с господата от общината и не решат някакви проблеми или да почнем да решаваме, почваме – на червени лампи, по линиите на автобусите, на цената на билета, гражданите ще имат на всяка секунда превоз и да видим тогава „Бургасбус“ какво ще прави с новата транспортна схема. То е достатъчно три дни да обикаляме така и в автобусите няма да се качи и един клиент“, посочи Снежана.

Недоволството им е насочено към общинския превозвач, защото заради новите спирки и промяната на трасета на автобусите, стоянки за таксита са премахнати. Ако не бъдат взети мерки, продължаваме и с протести след Нова година, каза организаторът на протеста, председателят на независимия транспортен синдикат "Авто 94" Димчо Иванов.

Ще почваме всеки ден протести – в Пловдив, Варна и Бургас", поясни Иванов.

Иванов добави, че имали надежда в новия президент, който да сезира Конституционния съд, защото, според тях, данъкът противоречи на основния ни закон. Той изчисли, че заедно с останалите такси, парите, които трябва да плащат всяка година са над 700 лв. А особено за морските градове, това не е правилно, защото имаме работа само няколко месеца, казват шофьорите.

Днес те протестираха с шествие по улици и булеварди в Бургас, което предизвика сериозни задръствания за около час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови