Планът за Пирин ще има екологична оценка (снимки)

OFFNews 06 март 2017 в 18:40 6878 6

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Планът за Пирин все пак ще има екологична оценка. Това обяви служебният министър на околната среда Ирина Костова на фона на екопротеста срещу първоначалното решение на министъра. 

Няколкостотин демонстранти се събраха пред сградата на Министерството на околната среда и водите, за да изразят позицията си, като в пика на протеста броят им достигна над 1000. 

Малко след началото на протеста министър Костова извика при себе си протестиращи и обяви решението си планът за Пирин все пак да има екооценка.

Около половин час след началото на протеста шествието потегли към Министерския съвет. 

Днес Костова се отказа от решението си да не се прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на природен парк "Пирин".

Това стана броени часове след като държавният глава Румен Радев определи действията на екоминистерството като прибързани.

Освен това от министерството посочиха, че няма преднамерено действие на администрацията в МОСВ, свързано с трите почивните дни и ограничаване на възможността за евентуални жалби в законово установения срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

5

Kristiano789

07.03 2017 в 11:39

добре бяха решили да приемат плана, обаче заради зелените рекетьори пак връщане и глупости. а този план е ок за развитието на туризма, което е важно за страната ни като цяло. но кой да го разбере

16009

1

Nik68

06.03 2017 в 19:31

Тези се оказаха много лесни. При първия малък натиск и свиха байраците, взеха си думите назад, разиграха театро и да ги нахока Генерала. Остава сега и Корнелия да тръгне с транспаранти към Пирин. Да се знае, че БСП е винаги с народа.