За буквите: Нинова смята реакцията на правителството за адекватна

OFFNews 25 май 2017 в 08:33 6462 5

За буквите: Нинова смята реакцията на правителството за адекватна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи изказването на руския президент Владимир Путин за произхода на славянската писменост като "изненадващо", но смята, че властта в България е отговорила подобаващо. 

По думите ѝ изказването на Путин било "изненадващо", след като през 2005 година е заявил, че България е дала азбуката на Русия. 

"Сигурно е някакъв сигнал към нас. Важното е да заявим, че ние не приемаме такова отношение", каза Нинова пред Нова тв. По думите ѝ премиерът и външният министър са отговорили "бързо и умерено". "Национален интерес се защитава по този начин", категорична е Нинова.

Според нея тази реакция е достатъчна и е достатъчно да бъде заявено, че не е правилно. 

Нинова коментира и разсекретяването на стенограмата "КТБ". Тя смята, че трябва да се разбере истината, "доколкото има такава". Тя знаела от преразкази на нейни колеги, че в разговорите при президента ставало дума за обявяване на банкова ваканция, "което би било голям проблем". Тя смята, че президентът Радев трябва да бъде подкрепен и стенограмата да излезе наяве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

6

Севтопол

25.05 2017 в 13:54

Май са разменили мненията на Корнела и Божо по темата.

16008

4

Nik68

25.05 2017 в 11:33

А Нинова - модерния политик - пак мрънка. Сигнал било. Таратанци. Опитал се да се хареса на македонския "МЕГА" президент /който и у тях никой не бръсне за слива/. Помним какви ги приказваше, като беше по покана на Гоце у нас. Но ние и македонците не сме му проблем на Путин, та да помни какво е приказвал преди години в България.

16008

3

Nik68

25.05 2017 в 11:30

Ами тихи. Просто не са се усетили. Вече едни -10 са ти лепнали за добре дошул в темата.