Всички министерства бълват обществени поръчки в последните дни на кабинета, сигнализира депутат

OFFNews 14 декември 2016 в 14:23 3928 0

OffNews

Депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров и Методи Андреев от ГЕРБ внесоха в деловодството на Народното събрание 17 въпроса към всички министри в оставка.

Ето и някои от въпросите:

1. Какъв е броят и на каква обща стойност са възложените обществени поръчки от ръководеното от Вас министерство и от ведомствата, на които то е принципал за период от един месец ноември-декември миналата година?

2. Какъв е броят и на каква обща стойност са възложените обществени поръчки от ръководеното от Вас министерство и от ведомствата, на които то е принципал?

3. В случай, че общата стойност по т.2 надвишава тази по т. 1, на какво се дължи това?

4. Какъв е броят и на каква обща стойност са обществените поръчки, които ръководеното от Вас министерство и ведомствата, на които е принципал, планира да обяви до края на 2016 г.?

5. Какъв е броят и на каква обща стойност са стартираните вече обществени поръчки, за които изтичат сроковете за възлагане /подписване на договори/ от ръководеното от Вас министерство и ведомствата, на които е принципал до края на 2016 г.?

Повод за питанията са серия от сигнали, че правителството в оставка възлага необичайно висок брой обществени поръчки през последния месец. Това е причината народните представители да настояват всеки министър да им предостави съпоставка на възложените обществени поръчки в края на 2015 и в края на 2016 година.

„Предвид, че настоящото правителство е вече близо месец в оставка и всеки момент се очаква назначаването на служебен кабинет, е логично то да провежда процедури и да възлага поръчки само за най-належащите доставки", пишат депутатите в своята поредица от въпроси.

В социалните мрежи народният представител Петър Славов изрази притеснение, че е възможно удължаването на периода на работа на правителството в оставка и на „безвремието" между две легитимни правителства да се използва за нецелесъобразно изразходване на публични средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !