Вратата на ДСБ е широко отворена за разговор с "Да, България"

OFFNews 05 януари 2017 в 20:29 7767 8

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В събота се случва нещо чудесно - много млади хора, много от хората, с които заедно ходихме на протестите, много хора от IT бизнеса в момента са силно ентусиазирани от създаването на новата партия "Да, България". Христо Иванов е един много достоен български политик, приятел, съмишленик, с когото винаги сме поддържали контакти и сме водили общи борби, заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Но това е нова партия - те искат нещо чисто ново. Тяхна отговорност е: ръководство, лидер, устав, по какъв начин ще вземат решения. Когато са готови с тези въпроси, тогава могат да са абсолютно сигурни, че нашата врата е широко отворена да седнем да разговаряме. Да видим общи ли са ни ценностите и възгледите, каза Кънев.

Знаем, че има една линия, по която възгледите ни са общи: това е дълбоката реформа, преучредяването на напълно неработещата прокуратура в България. Дали имаме друго общо - зависи от тях. Защото те сега се създават, уточни лидерът на ДСБ.

За Реформаторския блок и седесарите

Че Реформаторският блок го няма, това е ясно. Честно казано - не ме интересува дали има РБ 2. Защото е напълно ясно, че нито аз, нито ДСБ, нито активните политици от Гражданския съвет сме част от това формирование, което се гордее да бъде патерица на Борисов, заяви Радан Кънев.

Помолен да направи анализ какво ще се случи с РБ, той отговори:

"О, не, моля ви. За анализи викайте Божидар Димитров и проф. Константинов, те разбират от всичко, сигурно разбират и от отношенията между Кунева и Лукарски."

По повод писмото на шефа на СДС-София Любен Петров, в което се отправя призив "Раковска" 134 да не сключва коалиция с Кунева, а да преговаря с ДСБ, Кънев каза:

"Не съм учуден от тази динамика в СДС. Огромното мнозинство от седесарите винаги са търсили промяната в българската политика. Затова сме били седесари. Милиони хора в България са седесари."

Г-н Лукарски не представлява интерес, защото искаме да говорим за политическа промяна. Не искаме да говорим за технологии, за споразумения, за позиции във властта, добави лидерът на ДСБ.

Хората видяха, че ГЕРБ не може да предложи дясна политика. 10 години, откакто сме член на ЕС, ни се претопля една и съща политика - независимо дали на власт е Станишев, Борисов или Орешарски. Много хора търсят начин да направим истинско ново дясно, което да защити българския интерес в свят, който бързо се променя, категоричен е Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

8

Red or Dead

06.01 2017 в 11:25

““““....Трябва да си кръгъл идиот да гласуваш за тях.““““““

@пУйче, тук си много прав,НО има една група дето са най-кръглите идиоти.....загряваш ли....мдаааа.....ГРОБаджиите....ама ти не си от нея.....НЕ ЛИ.:))))

13056

6

Какавидков

06.01 2017 в 00:57

Кои са тея двамата?

63994

3

Red or Dead

05.01 2017 в 23:28

В стилистиката на раданът , Бойкикев му постна отговора си на стената му с ето тази песен......страхотна музика и много силен текст...


https://goo.gl/MKmMdq

16193

2

SC

05.01 2017 в 22:28

Да, отворена е вратата, ама не като онази врата, за която си мислите.
Welcome to the Backdoor Bitches Club!

42249

1

Denis Rizanov

05.01 2017 в 22:05

#много хора от IT бизнеса в момента са силно ентусиазирани от създаването на новата партия#

Кои бе Радане?! антоанета цонева и асен генов ли?! Че те от кога са в IT сектора?!