Вицепремиер: Има сигнали за организарани автобуси от Турция за вота

OFFNews 22 март 2017 в 08:58 4048 3

Снимка бТВ

Имаме сигнали, че от Турция се организират автобуси с избиратели за вота на 26 март, но е трудно да се каже откъде идва организацията. 

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев по бТВ. Дори да има спонсорирана кампания, то тя лесно може да се скрие зад други организации, обясни той. 

Издадени са предупреждения и актове на партии за нарушения на изборния процес - агитация на чужд език и използване на предизборни клипове, добави още Янев. Той потвърди, че има информация за изпращане на есемеси в Турция, но не квалифицира дали това е притискане и оказване на влияние.

По повод отношенията между България и Турция министърът посочи, че се стремим да запазим и поддържаме добрите отношения, но използваме наличния дипломатически инструментариум, за да регулираме ходове, които бихме квалифицирали като опит за намеса във вътрешните ни работи. Такъв ход е извикването на турския ни посланик Надежда Нейнски. Така се дава знак, че има нещо, което превишава рамките на добрия тон в отношенията ни, уточни Янев. По думите му Нейнски не е отзована, а е тук на консултации. Този ход също е и сигнал към турския посланик у нас Гьокче, към когото са отправени послания, по повод участието му в изборния процес у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

3

На всички избори до сега е имало организирани автобуси от Турция.
Нали така?
Единственият резултат от това беше, че турците подкрепяха всички правителства на червените.Не греша нали?

Какъв е проблемът сега?