Велизар Енчев: "Атака" подариха президентска ваканция на депутатите

OFFNews 12 октомври 2016 в 15:20 5735 0

 „Атака“ показа истинското си лице и вече не е опозиционна партия, а поредният коалиционен партньор на ГЕРБ.

Това смята независимият народен представител и кандидат за президент Велизар Енчев по повод ваканцията на депутатите.

"По предложение на народния представител Николай Александров, Народното събрание излезе в предизборна ваканция от 12 октомври, а не от 26 октомври, както бе договорено с парламентарните групи. Така депутатите ще излязат в 27-дневна ваканция, изцяло заплатена от българските данъкоплатци", обяснява Енчев и представя мотивоите си: "Освен че обслужиха ГЕРБ, като му спестиха две седмици на остри политически дебати в пленарната зала, атакистите попречиха и на готвения вот на недоверие от опозицията".

Той изтъква, че депутатите на „Атака“ са осуетили и гласуването на две негови поправки в Правилника за дейността и организацията на Народното събрание, предвидени за днес и утре, предвиждащи радикално намаляване на Коледната и Великденската ваканция на депутатите. "Както е известно по Коледа и Великден, народните представители почиват не като редовите български граждани, а три пъти по-дълго", аргументира се Енчев. Той смята, че с днешното разпускане на парламента за 27 дни атакистите не само са подарили на депутатите „президентска ваканция“, но и брутално са заглушили гласа на опозицията.

Поведението на „Атака“ в Народното събрание е срамен пример за политическа продажност, която трябва да бъде осъдена от българските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови