В събота пленум на БСП ще насрочи конгрес, оставки сега няма да има

OFFNews 25 ноември 2015 в 19:34 2748 2

Миков

Снимка Архив

Михаил Миков: Управляващите искат послушен фискален съвет

В събота Националният съвет на БСП ще насрочи конгрес, съобщи днес по Би Ти Ви лидерът на партията Михаил Миков. Той взе участие в предаването „Лице в лице“ малко след заседание на Изпълнителното бюро.

Партията ще се готви за „една съдържателна отчетно-изборна кампания, която да започне в края на януари“, каза Миков и подчерта, че в събота „няма да има оставки“.

Той не спести иронични упреци спрямо свои вътрешнопартийни опоненти, които „искат да ескалират и да провалят едно нормално провеждане на конгреса, искат да създадат напрежение“. Без да каже имена, партийният лидер посочи, че и членове на Националния съвет „обикалят от медия в медия, за да излагат нови и нови аргументи срещу ръководството на партията“.

„Конгресът е този, който решава“, каза Миков, давайки да се разбере, че няма да подаде оставка преди това.

Най-остри критики към управляващите той отправи заради избрания днес от тях фискален съвет, в който „не е бил допуснат човек от опозицията“.

„Целта на управляващите – каза Михаил Миков в „Лице в лице“ - е да имат един послушен фискален съвет, много послушен, който да не мъти водата във връзка с това, което се случва с бюджета с дефицита с дълга...“

„България затъва в нови и и нови дългове, икономиката буксува, няма развитие, бизнесът се свива, работните места намаляват, мизерията расте“, каза още лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови