В ООН: България подписа декларация за управление на бежанците

OFFNews 20 септември 2016 в 10:10 3628 3

Свидетели сме на исторически и знаков консенсус по т.нар. Декларация от Ню Йорк за съвместни действия по управлението на мигрантските и бежанските потоци.

България е част от този консенсус с призива за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия.

Това коментира държавният глава Росен Плевнелиев в централата на ООН в Ню Йорк, след като взе участие в пленарното заседание на срещата на високо равнище по широкомащабните мигрантски и бежански потоци.

През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви президентът. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи държавният глава.

„Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно. Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света, а тенденцията е броят им да се увеличава. Затова всички политици действаха адекватно и отговорно.

Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

20.09 2016 в 11:23

"През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви президентът. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи държавният глава."

Ще замоля феновете на президента да ми преведат този абзац .
От новините разбрахме , че са се събирали и че са решили нещо , от Роско не разбрахме нищо както обичайно .
Но да бъдем реалисти , вместо да решат да спрат огъня и да отделят по някой милиард за възстановяването на засегнатите места , те са се разбрали никой да не мрънка и да прибират бежанци както заръча Сорос , че плана е в действие а глобализма не чака ......

17898

1

кикимора

20.09 2016 в 10:17

Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света.
А за ресултатите от такава миграция давата ли си сметка?