Цветозар Томов: Данаил Кирилов е невежа и прекроява изборното законодателство

OFFNews 26 май 2016 в 22:58 6567 9

Снимка БГНЕС

Цветозар Томов.

Защо изобщо си позволява да участва в прекрояването на изборното законодателство? Това попита във Facebook профила си социологът и член на ЦИК Цветозар Томов, провокиран от телевизионно интервю на председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

"Дезинформацията за факти относно гласуването на българите в чужбина продължава да се лее като пролетен дъжд. Преди малко председателят на правната комисия към Народното събрание изтърси глупостта, че в Чикаго на последните парламентарни избори са гласували 130 души, за да убеди водещия Димитър Цонев, че хората, живеещи там, просто нямат нужда от избирателни секции, защото не гласуват. Истинският брой на гласувалите е само 15 пъти по-голям. В интерес на истината ми е трудно да преценя дали г-н Кирилов лъже като хамалин в квартална кръчма, или просто лъсва тоталното му невежество относно това кой къде и как гласува в чужбина. Защото може и да не му е ясно, че българите в Чикаго основно гласуват в предградията Дос Плейнс и Шилер парк. Но като е невежа, защо изобщо си позволява да участва в прекрояването на изборното законодателство?" - написа във Facebook Цветозар Томов.

Пред БНТ председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ) заяви още, че електронното дистанционно гласуване ще е факт до две години.

Кирилов каза, че Дирекция "Законодателство" на НС е пуснала заявка до 28 европейски държави, за да се изясни доколко те допускат гласуване извън територията си. Част от отговорите са получени и те сочат, че реално най-либералният режим за гласуване в чужбина е българският, констатира депутатът от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

9

Новак

27.05 2016 в 20:05

Арго, използвам Винету не като роман -дали го е чел или не, не знам, а не ме и интересува. На мен лично книгата много ми харесва и съм я чел с удоволствие. Но жалкото е, че човекът е останал на това ниво. И това е видно по начина на мислене и говорене. Нашият живот и управлението на една държава все пак е доста по-сложно и според мен изисква съвсем друго ниво.
И както писах - това опростяване се превръща в стил на цялата администрация, а това вече касае всички нас.

10499

7

Арго

27.05 2016 в 05:53

Голям страх от тези гласове от чужбина, кокала знаем, че е сладак, но чак пък толкова...

А Боко си го знаем, но вече се прекалява с това Винету. А и съм сигурен, че 90% от подиграващите го, даже и това не са чели!

17439

5

мнение от IP

27.05 2016 в 01:49

И лъже, и е невежа. Впечатли ме првди време с уникално тъпо изказване от правна гледна точка по друг въпрос. Оттогава следя изявите му. Никога не нарушил първото ми впечатление.

20696

4

Новак

27.05 2016 в 00:58

То да беше само тоя невежа - с мед да го намажеш.
Драмата е, че некадърността и невежеството в управлението станаха нещо приемливо и нормално за обществото. По-лошо - излиза, че това е успешен модел за реализация - щом като Боко, който е прочел само Винету (ако и това е прочел докрай) е успял и стигнал до върха, след като всички около него са тъпунгери, но са добре, защо тогава трябва да се учи? Затова масово се купуват дипломи, шофьорски книжки и изобщо всичко , за придобиването на което е необходимо поне малко умствено усилие. Затова парламента е сбирщина от гешефтари, затова министри уреждат съученици по търгове, затова законодателството се променя в деня на приемане на закона, затова магистралите се нагъват след първия по-сериозен трафик, затова Ларгото протече при първия по-силен пролетен дъжд.

12061

1

Тукашен

26.05 2016 в 23:23

Молба към offnews: опитайте се стигнете до инфото доколко 28-те европейски държави допускат гласуване извън територията си. Ще е интересно, поне на мен.