Татяна Дончева: Доказали сме, че не сме кукли на конци

Вероника Шербанова 01 октомври 2016 в 16:40 5312 3

„Ключът за бъдещето на България е заровен в президентската институция”. Това заяви лидерът на "Движение 21" и кандидат за президент на партията Татяна Дончева по време на среща с областните координатори и членове на структурите от Северна България на двете партии.

„С декоративен човек може да направиш единствено декоративна институция. Нашата кандидат-президентска двойка е единствената, която ако отиде на балотаж, може да вземе изборите”, смята Дончева.

„Румен Радев не може да прибави към резултата си нищо извън ядрото на БСП и не може да вземе от протестния вот. Освен това, Цветан Цветанов е пуснал поне десет кандидат-президентски двойки, които да обират този протестен вот”, коментира тя.

Според Дончева Патриотичният фронт е желан от ГЕРБ играч на балотажа.

„Те твърдят, че са опозиция, но това не е вярно, тъй като са част от статуквото, имат хора на много ключови постове във властта. С кандидата за вицепрезидент Минчо Спасов сме доказали, че не сме кукли на конци. Ние сме абсолютна алтернатива на ГЕРБ и управляващите и никога не сме имали колебание доколко управлението на ГЕРБ е лошо за България”, допълни още тя.

„Ние сме единствената кандидат-президентска двойка с ясно и последователно анти-ГЕРБ говорене. Нашият противник е тандемът Борисов – Пеевски. Затова няма значение кой ще е посоченият от този тандем кандидат”, каза пък кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови