Танев: Научих от медиите, че Борисов ми иска оставката

OFFNews 28 януари 2016 в 17:39 5587 9

Проф. Тодор Танев.

Научих от медиите, че Борисов ми иска оставката, заяви пред bTV министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Танев каза, че през последните дни не е имал разговор нито с Борисов, нито с представител на премиера.

Веднага си подавам оставката, щом я иска премиерът, каза той, но уточни, че иска лично Борисов, чрез официално съобщение или чрез представител на премиера да бъде информиран за искането.

Доколкото знам Реформаторският блок доста отдавна заседава и разсъждава за това кой да бъде мой наследник. Знам две-три имена, които винаги са се въртели. Те особено в началото, та и до ден-днешен, не са ме възприемали добре на този пост, коментира Танев пред БНР.

МОН е отличник

За цялата изминала година министерството на образованието, в този състав, в който е в момента, е отличник – ние сме свършили и преизпълнили работата, която се очакваше от нас. Това включва пет законопроекта, някои от които се разглеждат в НС, връзка на бизнеса с образователната система, както и действително осигурени 1,3 милиард лева по Оперативната програма за образование и наука за интелигентен растеж, която на няколко пъти висеше в небитието, каза министърът.

20 години съществува проблемът с термините, 20 години нашите историци не стигнаха до много ясно заключение. От 5 години насам на няколко пъти се чака от министерството отговорът на научната общност по въпроса за точната терминология. Лично аз поддържам "робство", но напоследък по-силно се чува "османско владичество", заяви проф. Танев.

„Не се крия от медиите, държа да ме чуят, че министерството е прeизпълнило политиката за реформи“, каза още Танев пред Би Ай Телевизия.

„Имам да предавам много опит, гордея се с това, което съм постигнал“, посочи министърът, като каза, че е имал политическа и друга подкрепа за всичките си политики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!