Станете новите български младежки делегати към ООН

OFFNews 02 април 2018 в 14:29 5524 0

С конкурс в 4 кръга, който ще продължи до юни месец, ще бъдат избрани бъдещите младежки делегати на страната ни към ООН с мандат 2018—2019 г.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на възраст между 18 и 29 години на сайта на инициативата до 23:59 ч. на 11.04.2018 г. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите отново на уебсайта на Програмата. Може да следите и Фейсбук събитието и страница.

Сред най-важните условия за кандидата са:

- да си между 18-29 години;
- да пребиваваш в България за целия период на мандата юни 2018-декември 2019 г;
- да владееш отлично английски език - писмено и говоримо;
- да си мотивиран да се застъпваш за мненията на младите хора от България и да организираш кампании и събития на национално и местно ниво по теми, значими за българските младежи.

Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж по актуални за страната ни и ООН теми.

„Български младежки делегат” е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи, с права сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Позицията на младежки делегат към ООН съществува едва в около 30 държави от целия свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.

България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други като водеща световна практика в топ 5% процента от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Националната кампания за избор на българските младежки делегати се организира за 12-та поредна година от Дружеството за Обединените нации в България, с официалната подкрепа на Министерството на външните работи и Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк и в партньорство с Национален младежки форум и ISIC България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови