Социалисти се срамуват от неделния пленум на БСП

OFFNews 14 май 2017 в 23:14 12832 4

Снимка bsp.bg

Георги Божинов.

Срамувам се - това е унизително за моята партия, заяви Георги Божинов, член на Националния съвет на БСП, след неделния пленум на Столетницата.

Цялата процедура беше как да стане така, че да няма тайно гласуване, а да им раздадем постовете анблок, коментира Божинов по повод избора на ново ръководство на БСП.

По сравнително безспорните въпроси се прилагат всички правила на демокрацията, а тези, които са спорни, силно разделителни - по възможност не се гласуват по този начин, заяви Янаки Стоилов.

В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова. Тя търси нови и верни хора, иска да извади знакови фигури от Изпълнителното бюро под етикета „Разделяне на функциите”. Това е формалният мотив. Но очевидно някои са по-равни, защото ще запазят и парламентарните функции, както и функциите в Изпълнителното бюро. Едни хора остават, а други не, коментира и бившият лидер на БСП Михаил Миков пред Нова телевизия.

Днес Националният съвет на БСП прие предложените от лидера Корнелия Нинова промени в Изпълнителното бюро на партията.

От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.

Новоизбраните членове са: Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна.

В партийното ръководство обаче остават депутатите Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков. Валери Жаблянов е заместник-председател на Народното събрание, а Драгомир Стойнев и Крум Зарков - заместник-председатели на ПГ на "БСП за България".

Корнелия Нинова вече ще има четирима заместници. Националният съвет на БСП избра за зам.-председател на партията по публични политики Стефан Данаилов. Зам.-председател, отговарящ за партийната дейност, става Кирил Добрев.

Владимир Москов е избран за зам.-председател с ресор „Местна власт“, а Деница Златева ще бъде зам.-председател по европейски въпроси и международна дейност. За секретар "Избори" е избрана Вяра Емилова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови