Слави с ултиматум: Новите депутати да гласуват референдума и да се разпуснат

Дава им два месеца, след това ги плаши с протест пред парламента

OFFNews 30 януари 2017 в 13:44 20759 15

Слави Трифонов

Тв водещият Слави Трифонов постави двумесечен ултиматум на неизбраните още депутати от 44-тото Народно събрание да гласуват промените в избирателната система, за да се съобразят с резултата от инициирания от шоуто му референдум. 

Шоуменът призовава народните представители да приемат точките от допитването и веднага след това да се разпуснат, за да бъде избран нов парламент по новите правила.

Първо. 

Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ.
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права, пише телевизионерът.

Накрая заявява, че ако условията му не бъдат изпълнени, ще протестира пред сградата на парламента, като не изключва възможността поддръжниците му да го последват.

"Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.
Но знам, че “Съединението прави силата.”
За мен обратното броене вече започна", завършва шоуменът.

Въпросите от референдума бяха за въвеждане на мажиротарни избори в два тура, намаляване на партийната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. Допитването се проведе на 6 ноември 2016 г. заедно с изборите за президент. Малко над 12 000 гласа не достигнаха, за да има то задължителен характер. Въпреки това според закона резултатите трябва да бъдат разгледани в Народното събрание, защото активността е надхвърлила 20%. В 43-тия парламент, който бе разпуснат преди дни, демата се дебатира, но до гласуване в зала не се стигна.

Около 3,5 млн. души участваха в референдума, а приблизително 2,5 милиона от гласоподавателите са отговорили с "да" на въпросите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

12

Лопе де Вега

30.01 2017 в 15:54

Еми нормално е да започне да издава заповеди. Поредният кандидат-оправяч на държавата и народа. Слафчо, използват те, момче, Не знам кои са, най-вероятно тези, които те хранят, но щом си свършиш работата и ти ще ходиш по улиците с развят перчем и бяла риза, готов да станеш жертва на вражески куршум.
Това започва да заприличва на масова психоза. Вече не мога да изброя (не съм толкова грАмотен) колко кандидати за славата, за вождове и диктатори се нароиха. Този стои добре, както гръмогласно дава заповеди. За ротен старшина става. И все пак - защо не си направи партия при толкова привърженици, ами иска да стои отстрани (отгоре?) и да раздава нареждания. Ей, ами това е работа на цар! Дали да не го направим цар? Цар Слави? Не върви, все на цървул мирише.

Поздрав!


15509

11

Бухльо

30.01 2017 в 15:30

Щом почна да командва и славчо учиндолски, ша са опрайм, няма как да не са ;)
Пък някои сънуват двумилионен протест. Това ако го видя, може и аз да повярвам в оправянето - все пак ще е признак за възраждане на гражданско съзнание, позиции, инициатива и такива ти ми работи. Ама надали.
Славчоуу, демокрация означава да се чува гласът на малцинството, но да се работи основно по гласа на мнозинството. Два милиона не са мнозинство,ако ще останалите да не са гласували от чист мързел. Гласът на двата милиона се чува, както виждаш - даже и гербавите се пънат, да го покажат. От там нататък има конституционен и законов ред. Виж, ако верно два милиона излязат на улицата, това може да се промени...но наистина надали.
А ти славчо, вземи се скатай от ефира, че халтурата ти додея и ходи да си опростачваш занапред тесния семеен кръг.

14469

9

случайно прочетох

30.01 2017 в 14:54

Тоя си повярва! :)
От 7млн 2,5млн искат нещо си!Ми аз пък не искам да ме управлява славчовото мнозинство!
Кой изобщо му гледа тъпните не зная!