Симеонов: Службите разследват какво прави у нас джип на турското разузнаване

OFFNews 15 януари 2016 в 22:21 6403 11

Валери Симеонов

ДАНС и комисията по вътрешна сигурност в парламента са ангажирани със случая с джипа на турското разузнаване, открит преди два месеца в София.

Това обяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Първата новина е, че ДАНС вече се е ангажирала. Втората - че вътрешната комисия ще го гледа този въпрос. С други думи: ще вика и ще иска обяснение от ДАНС. Нека да оставим да си свършат работата службите. Ако се забавят, тогава мога да поставя питане. Но съвсем умишлено няма да пришпорваме нещата, каза председателят на НФСБ.

На 13 януари Симеонов обяви от парламентарната трибуна, че в България се е намирал джип на турското разузнаване МИТ, снабден с апаратура за подслушване.

Очакваме официална позиция на българските служби във връзка с намирането на оборудван със супер съвременна техника за подслушване джип Audi Q7 в подземния етаж на хотел в Драгалевци. В джипа са намерени четири карти на служители на турското разузнаване МИТ, каза в сряда Валери Симеонов.

Джипът е намерен, джипът е върнат на притежателите. Събитието е станало преди два месеца. Новината, която аз генерирах в декларацията на Патриотичния фронт, беше, че случаят с кражбата и връщането е станал преди два месеца и че е поставен под похлупак – няма никаква информация, заяви днес пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт.

И аз поставих от трибуната на Народното събрание въпроса как такъв джип може да влезе в България, какво прави и къде са нашите служби? Но, слава Богу, от вчера нашите служби са се задействали, каза Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!