Щом Георги Марков от ДС е в листите, каква е разликата между ГЕРБ и БСП

ОFFNews 22 февруари 2017 в 20:20 10987 9

"Георги Марков от ДС е в листата на ГЕРБ - каква е разликата с БСП?", риторично запита членът на Политическия съвет на Нова Република и водач на листата в Пазарджик Атанас Атанасов.

"Докато в МВР продължават да са на служба хора като Радо Схемата, който отговаря за трафика на хора по южната ни граница, метлата в МВР няма да е ефективана", каза той в предаването „Лице в лице" по бТВ. Атанасов коментира уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов. Според него през двете години на управление на ГЕРБ назначенията са били само партийни и е нямало нито един проведен конкурс за пост в МВР.

"Всички действия на Бойко бяха партийни и обслужващи. Ние, от нашата партийна група в 43-ия Парламент, два пъти сме искали оставка на Георги Костов. Първия път заради инцидента с Митьо Очите, а втори път заради охраната на Доган, който и към момента не е ясно защо НСО пази. Още тогава цялата система на МВР е била против Костов," добави той.

Атанас Атанасов коментира и решението на НАТО за увеличаване на присъствието в Черно море. Според него темата се експлоатира предизборно заради русофилския вот.

"А Борисов, който в момента излиза и се хвали, че една година е задържал НАТО в Черно море, след като партията му е член на ЕНП и се позиционира като дясна, е пълен срам. Това е политиката на ГЕРБ -винаги с Меркел, но не против Путин. Ние сме мишена на тероризма и нелегалната миграция чрез морската ни граница и е нормално там да бъдат разположени сили на нашия партньор НАТО и не е необходимо да се разгаря антируска истерия", коментира Атанасов.

На въпроса как би коментирал факта, че в листите на партиите има хора свързани с ДС, той отговори:

"Като водач на листа на Нова Република мога да кажа, че в листите на БСП под названието "нови лица" се вкарат хора агенти на ДС и те се гордеят с това, но за нашите избиратели това е достатъчно. За мен е разтърсващо, че човек като Героги Марков е на второ място в листите на ГЕРБ. Това е човекът, който като Конституционен съдия отказа за отвори досиетата, защитавайки себе си. Този човек е кандидат за депутат сега. Каква тогава е разликата между БСП и ГЕРБ след като имат сходни критерии за листи? Това е позор и избиратилите трябва да го знаят", обясни още десният политик.

Атанас Атанасов обясни, че са напуснали Реформаторския блок по принципни причини.

"Направихме Нова Република, за да не влизаме в безпринципни коалиции, контролирани на практика от Бойко Борисов, които беше фактическиятлидер на РБ. Нека хората преценят кой е в ляво и кой е в дясно", каза Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

6

Halo

22.02 2017 в 23:51

Георги Марков беше в групата на "39-те".
Като не знаете съвременна история на Родината ни НЕ дращете! :(

10952

2

Мойри

22.02 2017 в 21:17

Понеже и БСП и ГЕРБ и ДПС са ясни, за Нова република се намират само псувни и омраза - посетете произволен форум, за да видите. Затуй ще се гласува за тях.