Щаб в МВР се събра, за да приеме разпоредбите на Борисов за Харманли

OFFNews 26 ноември 2016 в 15:34 3694 0

Щаб в МВР се събра, за да приеме разпоредбите на Борисов за Харманли

Националният оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова е провел извънредно заседание днес. Щабът е обсъдил изпълнението на разпоредените от премиера в оставка Бойко Борисов допълнителни мерки за нормализиране на обстановката в РПЦ - Харманли, обсъдени вчера по време на спешна среща в Министерския съвет.

В заседанието на щаба, което се проведе в МВР, участваха председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, ресорните заместник-министри на вътрешните и външните работи, на здравеопазването, финансите, земеделието и храните, както и заместник-началникът на отбраната, професионалното ръководство на МВР и представители на Българския червен кръст.

Щабът обсъди необходимите допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) за гарантиране на реда и организацията в бежанския център в Харманли след безредиците и недопускане на последваща ескалация на напрежението както там, така и в други регистрационно-приемателни центрове на ДАБ. Създаде се необходимата допълнителна спешна организация, свързана с извеждането от РПЦ - Харманли на чуждите граждани с агресивно поведение и хулигански прояви, и настаняването им в центрове от затворен тип. Обсъдено бе и предстоящото връщане, съгласно договореностите с Афганистан, на техни граждани, задържани на територията на страната ни. Работна група от експерти от ресорните ведомства и агенции ще актуализират някои от дългосрочните мерки от Националния план за действие при усложнена обстановка на българо-турската граница, въведен в действие на 15 септември т.г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови