Шефове изкараха работници да подкрепят Бойко (обновена)

OFFNews 21 февруари 2013 в 14:10 5873 14

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Шефове докараха фирмения си персонал на митинга в подкрепа на Бойко Борисов пред парламента, видяха репортери на OFFNews.

Мъже в работни дрехи, очевидно взети директно от строеж, бяха дошли пред Народното събрание. Други протестиращи пристигнаха в миктобус, обозначен с името на "Цветомания ЕООД", която се занимава с озеленяване. Трета групичка носеше светлоотразителни жилетки, каквито използват работещите в чистотата и озеленяването. Сред тях се забелязваха и роми.

Пред Народното събрание бяха докарани пет трактора. Единият от шофьорите - от фирма "Токала", Елин Пелин, призна, че са дошли, защото шефът им ги накарал. 

На площада дойде и кметът на Банско Георги Икономов със свои съграждани. Те не пожелаха да кажат дали работят в администрацията. 

Сред протестиращите беше забелязан и собственикът на футболен клуб ЦСКА и фирма “Титан”, която е една от почистващите фирми в София – Димитър Борисов. В интервю за bTV той призна, че не е ходил на протести от 1991 г. насам. Димитър Борисов беше категоричен, че служители на “Титан” не са били организирани да ходят на протеста в подкрепа на Бойко. Нямало и организирани агитки на ЦСКА.

Хората на площада масово отказваха да отговорят на въпросите на наши репортери къде работят и защо са там в работно време. Някои обаче признаха, че шефовете им били за ГЕРБ и нямали против служителите им да присъстват. 

Някои от протестиращите бяха с работните си облекла, на които беше изписано името на фирмата, за която работят. Сред тях бяха строителната фирма "ВАС МИТ ЕООД", фирмата за озеленяване "Цветомания ЕООД" и аграрната фирма "Агромах".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!