Шапка им свалям, коварно ме сготвиха, една прекрасна госпожа дойде и нащрака в мое отсъствие

OFFNews 24 септември 2020 в 12:17 57622 19

Човек, като говори, трябва много внимателно да си мисли и за себе си. Аз съм готов и много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на президента Румен Радев - бел. ред.) ме сготвиха по едни много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие. Всичките тези работи ги направиха по перфектен начин, шапка им свалям.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти на поредната инспекция, този път на автомагистрала "Хемус" край Буховци. 

"Много добре бяха разучили ситуацията. Години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, в който се снима спалнята, къщата, най-сервизните ми помещения в мое отсъствие. Кой държи злато, пари, диаманти в едно чекмедже, след като касата, всички, които са живели там, знаят, че аз съм я заварил тази каса пред вратата. Там си беше, там си седи. Като ченгеджийска ситуация я направиха фантастична. Неслучайно само той го повтаря, защото най-близкото му обкръжение го свърши", категоричен е Борисов.

По думите му "някой записвал, пускал нещо незаконно, а неговите записи, в които той хъка-мъка, със смс-ите и прикриването на проверка, са със законни СРС-та. Като говорим за едните записи, да говорим и за другите. Ползва има ли от това - не. За мен случаят е приключен, взел съм си поуките, но не мога да отрека, че го направиха по брилянтен начин".

Премиерът допълни още, че се вижда как са започнали да нареждат и други неща - "убийство на манекенка в Гърция. Какво се оказа - пълна лъжа. После Борисов пие ракия, сиреч дерибейства си в Ниш с Курц. Такива примери мога да ви дам и с къщи, острови, но за съжаление много от нещата хората как запомнят?"

Борисов призова журналистите да отидат и да видят как се строи.

"Най-хубаво е, за да можете да покажете, да отидете, да застанете под мостовете, защото сега минавате за 5-6 минути. С тази отсечка ще се спести поне половин час, но хората няма да знаят", каза още Борисов.

Коронакризата

Първо, ние в България направихме така нашите мерки, че още не можете да усетите пандемията. Имаше много силно стягане първия месец, когато имаше остра вълна и когато като цунами вървеше през света. Тогава ние буквално затворихме всичко и тя мина. Мерките 60/40, 80/20, хиляди заводи, стотици хиляди работни места ги запазихме и затова безработицата в България е към 7%. Докато в САЩ, Великобритания и в европейските държави ги дават 25/30%. И за мое най-голямо съжаление, Европа не се съгласи да направи медицински протокол и отново влиза неподготвена в кризата, заяви той и даде пример с това, че "един от бодигардовете на Шарл Мишел има коронавирус, той се карантинира 15 дни, отлага се Европейския съвет, а има толкова важни решения да се взимат". 

Преди няколко години предупредих Путин

Министър-председателят коментира и обявяването на двама руснаци за персона нон-грата заради шпиониране на армията ни.

"Още преди няколко години предупредих президента Путин, тогава премиерът Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не допускаме. Прокуратура е много стриктна в това отношение и всеки, който се опитва да шпионства - по надлежния ред, който е много добре описан в международните отношения и в министерството, го правим. За да действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно доказателства".

Експертен кабинет 

По думите на Борисов проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии, които не по "негова вина са се разцепили на три партии, няколко нови политически проекта се оформиха и се заявиха и сега за няколко месеца те са длъжни да загряват около пистата, за да си доведат повече избиратели, които да гласуват за тях". Премиерът каза, че ги разбира и че знае, че те няма да спрат, но това не значи, че на всеки, на който му се приискат избори и ги е загубил, след 20 дни или след 1 месец трябва да провеждаме избори. "Миналата година имахме два - европейски и местни. След няколко месеца са и редовните избори. Това налага това бързане". 

"Експертният кабинет устройва ГЕРБ най-много, мен ме устройва най-много, защото мога да си работя за партията, не да се движа всеки ден по социално, икономически, финансови теми", категоричен е Борисов.

Според него важните неща за България ГЕРБ ги е направила в този мандат - двойно увеличение на заплатите на учители, на доктори. "Вчера... те ще станат 60 млн. лева за висшите учебни заведения. Нулева миграция, което някак си услужливо всички забравят. Водеща роля в региона в процеса Акаба, берлинският процес, а и в конфликта в Средиземно море ролята, която България играе - историята ще ги извади тези неща", обясни той. 

Борисов се обърна към журналистите с думите, че ще видят колко много са помогнали, за да има среща между Гърция и Турция.

"От всички тези, които искат да влязат в парламента, ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа. Знам им качествата. Това е правилно, само ако има много висока политическа култура във всички, защото светът влиза в страхотна депресия. Той е влязъл вече. Там е", добави премиерът. 

Според него работата между двете институции - президентство и Министерски съвет, си върви - относно генералитета, посланиците, мероприятия.

"Трябваше да ни гледате в процеса Акаба, където участвахме заедно. Радев 3 минути хвали България, за което му благодаря. Всички хвалеха България и ние с него се чувствахме горди. Той вече е политически играч, не е наравно отдалечен. Не е безпристрастен, а е много силно политически украсен - в коя политическа партия, дали ще е нова, дали към БСП, към ДПС, които го избраха, със сигурност не и към ГЕРБ", обясни той. 

"Радев казал "Да дадат оставка и тогава да говорим". Аз като дам оставка, какво ще си говоря с тебе, бе. Аз ще дойда под прозорците тогава. Това ли искате, ще го направим. Ще дойде и това време - Орешарово. Като какъв ще дойда при тебе - президент? Ми, ти не си президент, ти си партиен лидер. Какво да правя при тебе?", обърна се задочно към президента Борисов. 

Новата партия на Цветанов

"Един от големите проблеми на ГЕРБ беше, че в нашите редове имаше хора, които искахме да отстраним и голяма част от тях отстранихме. Пожелавам им успех. Не съжаляваме, не жалим за тях. ГЕРБ стана една нормална партия". Така Борисов коментира това, че симпатизанти и партийци напускат ГЕРБ и се присъединяват към "Републиканци за България" с лидер бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По думите му хората са усетили, че на протестите има и такива, за които се знае какви са и "затова на Великото им народно въстание не могат да съберат колкото на една конференция на ГЕРБ хора". 

Единствените указания, които сме дали, за разлика от протоколите от Париж, Берлин, Вашингтон, е да се пазят хората, заяви Борисов.

Той помоли журналистите да дават гласност на мерките срещу коронакризата - "социално-икономическите мерки, огромни пари налива държавата за тях, особено 60/40. Това са стотици хиляди работни места, хиляди семействата продължат да работят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

19

Patrick

27.09 2020 в 08:17

Една професия бързо придобива известност.Вакаресасея
лице което разваля бракове,приятелства компрометира било политици и който и да е.Та наш Бойко е станал жертва на жена вакаресасея.За подробности
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9033086
В родната БГ тази професия би пожънала големи материални приходи

7014

17

Диди

26.09 2020 в 13:01

Не те сготвиха, а те закачиха на канап, като скумрия и постепенно се превръщаш в чироз. Така става с безотговорните за делата и приказките си хора. Разбра те вече цял свят що за човек си.

20699

16

Новак

26.09 2020 в 08:33

Навремето този тиквеник разнасяше Станишев за изнасянето на някакъв секретен документ извън секретната секжция. Съдът оправда Станишев.
Сега някой ще разследва ли този джипкаджия как и защо дава достъп на хора, които може да са заплаха за националната сигурност? Щом могат да го снимат как спи, те биха могли да снимат и други неща около него.
Друг е въпросът, че този пръч е всеяден - кой каква госпожа му изпрати и той я приема в спалнята си.

23293

15

Стефан

26.09 2020 в 02:14

:))) Боко, айде не ме зимай за балък, а?:)

706

14

order

25.09 2020 в 17:47

Служител на НСО пред Фрог: Борисов сам си кани госпожите, по негово искане не се записват
Премиерът Бойко Борисов сам си кани госпожите и по негово искане никоя от тях не се записва. Това разказа служител от НСО пред Фрог по повод изказването на премиера, че президентът Румен Радев му пратил ”прекрасна” дама, която да го снима.
Това са глупости. Колкото може да се влезе лесно в МС, сто пъти по-трудно е това да се случи там, където министър-председателят спи. Госпожи, за които обичайно се казва, че са журналистки, го посещават и на други места. Идват по няколко пъти. И Борисов отлично знае, че те не се проверяват. При него ходят много други хора, които пак той не иска да се записват. „Значи Радев му пратил жена, а той взел, че я харесал, така ли“, шегува се държавният гард.

11719

13

Краси

25.09 2020 в 12:20

"Не знам, какви хора са тия, дето взимат Борисов насериозно като премиер? Не е ли очевидно, че не само е неадекватен, ами има и психически проблеми."
Същите хора като тези, които харесват Тръмп - мегапрости. За съжаление ги има в изобилие :)

3118

11

fishcake

24.09 2020 в 20:19

Много коварно го накарахме да краде, да си напълни шкафчето със злато и евро, да прави услуги на Мишо Бирата, да урежда приятели с еврофондове... как само се хвана на въдицата.

706

10

order

24.09 2020 в 18:12

Спалнята на Борисов, снимки, видео и ”прекрасна госпожа” - сюжет от ”Яневагейт” се повтаря....
https://mobile.frognews.bg/article/203673/