Събранието на ДСБ започна без Москов, освиркаха Зеленогорски

Симона Костадинова 13 март 2016 в 12:27 8687 16

Здравният министър и все още член на ДСБ Петър Москов не дойде на Националното събрание на ДСБ, което се провежда в НДК днес.

Заседанието започна минути след 11 часа, като на него присъстват представители на други партии от РБ. Сред тях е зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски, който бе освиркан от част от събраните се 950 делегати на ДСБ.

От трибуната той заяви, че ДСБ е ценен партньор в Реформаторския блок, а това предизвика освиркания и неодобрителни възгласи. Зеленогорски заяви, че се надява партията на Кънев да реши да остане в Блока.

"В парламентарната група на РБ се шегуваме, че откакто сме разделени сме по-единнни в гласуването си. И понеже е ден за прошка - бих искам да ви я поискам и да в я дам. В РБ има за какво да си простим, по-добре сега, отколкото когато е късно", каза той от трибуната.

На заседанието присъстват и министърът на отбраната Николай Ненчев, лидерът на НПСД Корман Исмаилов, зам.-председателят на парламента Иван Иванов, депутатът от партията на Кунева Антони Тренчев, както и останалите депутати от гражданската квота на РБ Мартин Димитров, Петър Славов и Гроздан Караджов.

От ГЕРБ също са били поканени, но техен официален представител не се появи и не говори от трибуната. За сметка на това обаче в зала 3 е лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя подчерта, че е първият ляв политик, който е присъства на форум на дясна политическа формация "ГЕРБ са конформисти, нахални, прости, но са добре организирани и ефикасни. Какво значение, че за вас гласуват софийският елит и хайлайф?", каза Дончева пред делегатите на ДСБ.

Делегатите посрещнаха с аплодисменти димите на Иванов, че "ДСБ е туптящото сърце на РБ". Те приветстваха и емоционалната реч на Гроздан Караджов, който заяви, че Гражданския съвет на РБ е с ДСБ "както когато бяхме в управление, така и сега когато сме в опозиция".

"Напуснахме властта, защото станахме излишни в нея и изгубихме битката", каза той.

Караджов подчерта, че някои партии от Блока смятат ГС за нелегитимен, затова изброи имената на някои от членовете му и попита делегатите в зала дали те ги приемат за легитимни. Последваха възгласи "да". "Благодаря ви - поне на територията на ДСБ ще се чувстваме свободни, че сме легитимни", каза той.

Депутатът подчерта, че РБ са се отделили от първоначалните си идеи - спиране на медийния монопол, на партийните назначения, както и прекратяване на комфорта на дадени икономически кръгове. 

Той подчерта, че би разбрал защо някои от избирателите се чувстват предадени и не биха гласували отново за формацията. "Изпълнихме ли обещанията си, или това беше предизборен трик", каза той и няколко пъти задочно нападна партиите от РБ, които останаха във властта.

"ДСБ е знакова формация с много истински хора. Ние сме на един и същи път, защото гледам в една посока", каза от трибуната Корман Исмаилов. Той поздрави и "колегите от медиите - всички тези със здрав и тези с нездрав интерес".

Националното събрание на ДСБ можете да следите на живо тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!