Реформаторите изпращат 43-тото НС с грешката, че не успяхме да влезем в Шенген

OFFNews 11 януари 2017 в 11:43 2788 0

Реформаторският блок даде оценка на този парламент - 43-ия, който днес откри последната си сесия, която ще продължи само две седмици до встъпване на Румен Радев в длъжност. 

Депутатът Антони Тренчев от ДБГ отчете няколко грешки на 43-то Народно събрание.  Според него е пропусната възможността България да влезе в Шенген. Активно пазим границите на ЕС и това трябваше да е водещата ни позиция, допълни Тренчев. 

По думите му другата важна грешка, която позволихме да бъде допусната в рамите на този парламент, е, че България не даде ясен знак за санкциите към Кремъл. 

Тренчев призова останалите политически партии да бъдат политически отговорни и да приемат една обща декларация, с която да направят оценка на членството на България в ЕС. 

Евроатлантическият е цивилизационен избор - както знаем с хубавото се свиква бързо и лесно се приема за даденост, каза в декларация от името на ПГ на Рфероматоркия блок Антони Тренчев по повод 10-та годишнина от членството на България в ЕС.

Според него популизмът е във възход и трябват усилия, за да не позволим подобни явления да пуснат корени. 

Тренчев каза, че по случай  годишнината от членството, е необходима оценка и ретроспекция на постигнатото. Според него този избор на България й е донесъл единствено и само ползи. Депутатът призова страната ни да е по-активна в позициите си пред Съюза относно общата отбрана и образователните политики. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !