Реформаторите избраха Москов за шеф на предизборната си кампания

OFFNews 10 януари 2017 в 15:17 7578 7

Снимка БГНЕС

Петър Москов.

Петър Москов ще е ръководител на кампанията за предсрочните избори, а Найден Зеленогорски ще продължи да бъде председател на предизборния щаб на РБ, реши на днешното си заседание Изпълнителният съвет на Блока.

На пресконференция след заседанието Петър Москов обяви, че на 28 януари РБ свиква първия си съюзен конгрес в София, на който ще се утвърдят програмата, приоритетите и целите на кампанията, принципа на индивидуално и групово членство и развитието на Блока на конфедеративен принцип.

Той каза, че днес ИС на РБ е решил да сформира три екипа - по новото коалиционно споразумение на РБ, по развитието на РБ и по актуализация и развитие на програмата на Реформаторите. В края на седмицата ще бъдат обявени ръководителите на екипите. Координацията на трите екипа ще се осъществява от шефа на кампанията Петър Москов.

От днес РБ е в кампания, готови сме да защитаваме принципите, целите и позициите си, категоричен бе той.

Зеленогорски допълни, че РБ въвежда ясни правила за индивидуално и групово членство и за гражданско участие, без да си член на партия в РБ.

Ще работим за развитието ни на конфедеративен принцип, няма да се избира единен лидер, съгласието ни е за запазване на суверенитета на всяка от партиите в РБ, така блокът е по-ефективен, категоричен бе той.

Попитан за референдума, Зеленогорски отговори, че решението на ИС и на депутатите от ПГ на РБ от днес е парламентарната група да отстоява регресивната скала за партийните субсидии и внесеното от РБ на 22 декември предложение за по-детайлна отчетност на разходите на партиите.

По никакъв начин не бихме подкрепили чиста мажоритарна система, защото това нарушава демокрацията и плурализма и за кратко време ще доведе двупартиен модел, което не е добро за България, каза Зеленогорски.

По думите му, в тези 2-3 седмици Реформаторите ще настояват категорично да се приеме и Законът за антикорупцията на второ четене. ГЕРБ обявиха публично, че ще работят за това. Законът се подготви основно от РБ и продължаваме усилията в тази посока, независимо от краткия срок до края на 43-то НС, заяви Зеленогорски.

Москов добави, че РБ със създаването си настоява за пропорционална система със задължителна преференция без праг – т.е. вие да посочите кого предпочитате за ваш народен представител. РБ направи всичко възможно да има ефективно и стабилно управление, ние сме правили съзнателни усилия за събиране на разпокъсаната десница, добави Москов и заяви, че РБ няма да откаже диалог с всяка политическа партия в дясно-центъра.

Който е готов на единство, сме готови на разговор с него, подчерта Москов, като бе категоричен, че РБ ще е част от следващия парламент и от бъдещо силно дясно управление.

На въпрос за участието на ДСБ в РБ той отговори, че структурите на ДСБ са пълнокръвна част от Блока.

РБ е общност, която събира различни организации и не е платформа за подчинение на когото и да било, посочи още Москов.

"Нека не се занимаваме с неща от графата "лична драма" - така Москов коментира призива на бившия председател на СДС - София Любен Петров "Раковска" 134 да не сключва коалиция с Кунева, а да преговаря с ДСБ.

Зеленогорски допълни, че позицията на градската организация на СДС е изразена публично и е за участие в РБ и развитие на РБ. За нас са важни легитимните позиции на партиите партньори, категоричен бе шефът на щаба на Реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

8

aviatora

11.01 2017 в 11:07

Народът ви видя що за мърши корумпирани сте! Сега приготвяйте голямата баница и се молете на Буда, за да ви вкара в народното събрание, идиоти мръсни!

42249

6

Denis Rizanov

10.01 2017 в 17:17

Добре де, пепи толкова ли е кух, че да позволява някой да застава зад него? Или му харесва? Особено ако ву замирише на банкянско некъпано.
)))))))

26179

4

ELPIDA

10.01 2017 в 16:41

ДЕФОРМАТОРИТЕ,когато започнете един по един да давате нощни дежурства в клиниките,отговаряйки за три отделения едновременно,да се борите за спасяването на човешки животи - тогава дайте мнение дали Москов е подходящото лице за шеф на предизборната ви кампания ! Малоумници !

42249

1

Denis Rizanov

10.01 2017 в 15:37

ХА-ХА-ХАХХХХ!
Пешко - началник на файтона лични шутове на бойко.