Рашко Младенов ще търси директор на НИМ

OFFNews 04 февруари 2017 в 14:58 8079 2

Рашко Младенов ще търси директор на НИМ

Служебният министър на културата Рашко Младенов ще обяви конкурси за директорски постове на близо 10 институции в страната, след които е и Националният исторически музей.

В предаването "Денят" на "Дарик", той каза, че на тези постове неясно защо дълги години има временно назначени директори. Рашко Младенов уточни, че става въпрос и за директори на театри. "Може би няма да стигне времето те да бъдат проведени по време на служебния кабинет, но аз съм длъжен да обявя тези конкурси", уточни преди ден министърът пред БНТ.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов отказа да открие конкурс за нов директор на НИМ, тъй като Божидар Димитров бил най-подходящият човек за поста. 

"Относно НИМ - да, няма конкурс, защото никой не познава до кътните зъби НИМ. Изключителен, работоспособен човек е, има нужда от човек, който разбира тази материя, това един от най-тежките ни музеи", заяви той през октомври миналата година. В музея не е провеждан конкурс от 2007 година. На питане на депутати в парламента Рашидов тогава отговори, че няма намерение да провежда конкурси и в други институции, тъй като само създавали "драми". Той обясни също, че разчита единствено на правилната си преценка за това кои хора да бъдат назначени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

04.02 2017 в 16:46

Като прочете тая новина божо и ше му се разтупа сърцето! Ей ся влезнА у Правителствена!

14469

1

случайно прочетох

04.02 2017 в 15:36

Трябва да има конкурси и ще е добре за НИМ да го спечели Божидар Димитров, въпреки кусурите му.
 
X

Да помогнем на украинските деца!