Районните кметове не допускат нови катуни в София

OFFNews 30 март 2016 в 10:19 2216 1

Районните кметове в София не допускат нови незаконни постройки, както и регистрации в кварталите. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод съществуващите катуни в града. Ако обитателите са регистрирани, трябва да им се осигури жилище, обясни тя. Ако гражданите не са регистрирани, постройките се премахват, допълни Фандъкова по бТВ. 

„Кметът на район „Витоша” събори такива незаконни постройки. Кметът на район „Студентски” събаря непрекъснато”, каза още тя. „Помните бул. „Европа” и фургоните, които кметът на „Люлин” успя с помощта на всички институции да премахне и вече забравихме тази гледка на входа на София”, припомни столичният градоначалник. 

Тази година, заради строителството на метрото и проблемите с трафика в центъра на София, ще работим в по-крайните квартали с цялостните реконструкции и ремонти. Плановете са за основен ремонт на 70 малки улици - първо в „Овча купел”, „Орландовци” и „Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. „Козлодуй” и ремонти на бул. „Монтевидео” (с разширение при НБУ) и бул. „Владимир Вазов” (с акцент върху мостовите съоръжения). Ще се работи и по пробива на ул. „Обиколна” в „Дружба”.

Фандъкова посочи, че предстои обсъждане на предложената цена от 1.60 лв. за билетче в София. „Цената е такава, каквото е изчислението, Столичният общински съвет ще вземе политическо решение – цената винаги се плаща от някого: или с цената на билета, или с данъците, които плащат столичани”, подчерта кметът.

По думите й целта е да се стимулират хората да ползват абонаментни карти, с които цената на пътуването пада до под 50 ст. 

Фандъкова обяви, че Центърът за градска мобилност предвижда средства за довършване на подземния паркинг на бул.”Драган Цанков”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови