Радан Кънев: ГЕРБ преговарят с ДПС за кандидат-президент

OFFNews 06 юли 2016 в 08:49 5407 12

Радан Кънев: ГЕРБ преговарят с ДПС за кандидат-президент

Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ преговарят с ДПС за президентските избори, затова още не са обявили името на своя кандидат. Това каза съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Повече от година се борих да има обща независима кандидатура на всички в дясно с две цели – да не се допусне ляв президент и десният кандидат да не зависи от ДПС. Затова предложихме да мислим за кандидат във формата ЕНП. Първо предложихме заедно да убедим Росен Плевнелиев да се кандидатира. Това отговорно предложение беше порязано от ГЕРБ. След това предложихме, този път без да споменаваме имена, да има сериозен независим кандидат, когото да предложил достатъчно рано, да бъде подкрепен от партиите в център-дясно и да бъда гарант на външнополитическата ориентация на България и съдебната реформа. Това беше „арогантно отхвърлено от ГЕРБ“.

След толкова подадени ръце, за да се отхвърлят, има нещо много просто, всички трябва да си дадем сметка, че просто вече не гледаме в една посока. „За да си крият кандидата под бурка и преди всичко за да нямат кандидат, защото те просто нямат кандидат, това означава едно нещо – единственият им останал шанс е да се разберат с ДПС. Каквито и да ги въртят, всъщност те в момента преговарят с ДПС, защото сами, без външна подкрепа и без да си правят реклама на кандидата, те просто не могат да спечелят изборите“.

Запитан дали ще се кандидатира за президент, той отговори, че няма такива планове в момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

9

ultra-73

06.07 2016 в 12:13

#08 И ти Каскет Пиянски, си хиперактивен в троленето, но щем-не щем се налага да ти четем глупотевините!

17439

7

мнение от IP

06.07 2016 в 10:24

ГЕРБ имат много по-проста мисъл. Казваме кандидата в последия момент. Другите така или иначе на втория тур ще гласуват за него под угрозата да стане президент някой на т.нар. левица. И така с един куршум - два заека: Хем ще се пъчим, че нашият печели, хем ще оберем целият анти т.нар. ляв вот. (т. нар. - щото само така се нарича - иначе това ще е кандидата на недоумрялата 100 годишна, дърпаща назад във времето бабичка с червените милионери, ДС агентите, русофили (в смисъл парифили само)и т.н...и т.н....

17898

5

кикимора

06.07 2016 в 09:13

Радане, молим ти се бе човек, кандидатирай се.
Само ти можеш да ни водиш смело през тъмните дупки..

11751

4

Big Smile

06.07 2016 в 09:11

Не е трудно да печелиш избори фалшифицирайни ги....