Радан Кънев: Борисов да свика на работа депутатите

OFFNews 12 октомври 2016 в 11:32 6002 3

Снимка БГНЕС архив

Решението на ГЕРБ, Патриотичния фронт, Атака и групата на Ковачки за едномесечна парламентарна "ваканция" е политическо безумие и крайна безотговорност.

Това смята лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според него мотивът, че трибуната на Народното събрание се използва за предизборни цели не е толкова важен колкото важните неща, които е трябвало да се гледат.

"Днес трябваше да се създаде анкетната комисия за разследване на милиардната кражба през АЕЦ "Белене" и да се обсъди предложението на депутатите от ДСБ за спешна промяна на Изборния, която да даде възможност за откриване на нови секции във Великобритания", смята Кънев.

По думите му ефектът от "ваканцията" е "поредно замитане на грабежа "Белене" и поредно пренебрегване на интереса на българите, които живеят зад граница".

По Конституция Министерски съвет има инициатива за свикване на извънредно заседание на Народното събрание.

"Призоваваме Бойко Борисов да вземе да си свика депутатите на работа или да понесе лична отговорност за този позор", казва още Радан Кънев. Той добави, че ако премиерът не си дисциплинира хората и не отговори на въпросите на гражданите, "на 6 ноември ще трябва да изпълни едно свое обещание". Кънев може би визира обещанието на Борисов, че ще подаде оставка, ако неговият кандидат Цецка Цачева не спечели изборите на първия тур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

3

синя сова

12.10 2016 в 15:16

Най-после Радан Кънев намери мястото си в политиката!Никакви компромиси повече.Все някой трябва да сложи край на ежедневните простотии на борисов и неговите гербари.Даже много им търпяхме глупостите,стига толкова!И цяла година да си вземат отпуск ,баба цоцолана НЯМА да спечели!

12392

1

мгергов

12.10 2016 в 12:10

Разпускането е тъпотия, но Раданчо пак се е развихрил малко дразнещо!