Прокуратурата обвини Трайчо Трайков в умишлена безстопанственост

offnews 02 януари 2017 в 10:48 19867 40

Кандидатът за президент на Реформаторския блок от последните избори Трайчо Трайков е получил обвинение от прокуратурата за умишлена безстопанственост от времето, когато Трайков бе министър на енергетиката.

Това съобщи самият Трайков в профил във Фейсбук.

„На 28 декември прокуратурата ми връчи обвинение за умишлена безстопанственост, както ми беше обещано преди и по време на изборите за президент. Учудващо, не бяха изпратени медии, нито все още е обявено нещо официално”, написа Трайков.

Обвинението е, че през 2011 г., когато Трайков е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма е продаден остатъчен пакет от акции на ЕВН за по-малко пари, отколкото е трябвало.

„Продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши – Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол”, посочва Трайков.

Той посочва, че директорът на АПСК се назначава от Министерски съвет и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК е повишен от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

„Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин”, пише Трайков.

Според кандидатът за президент причините за обвинението са различни. „Например това, че основна тема в кампанията ми беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати”, пише той.

Последната причина, която Трайков посочва е, че стоте милиона от въпросната сделка с акции от ЕВН не са били депозирани в КТБ, а е проведен конкурс, който е спечелен от друга банка.

„Започва година, през която ще получим много отговори”, обобщава Трайков накрая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

40

ELPIDA

05.01 2017 в 14:07

Red, името на автора беше следващият ми потенциален въпрос,но ти ме изпревари.Още веднъж, благодаря от сърце...

63994

39

Red or Dead

05.01 2017 в 01:44

Здравей и от мен;)Много се радвам, че не беше го чувала, и съм ти доставил удоволствие каквото изпитах аз когато за първи път я чух, вярно отдавна беше, НО споменът е много силен, малко са такива песни който те разтърсват толкова силно душевно, поне при мен е така.....аз я слушах в продължение на повече от час....и просто не можех да я спра....ЗАЩО е така, ей богу не знам, вярно, че съм голям фен на “Куинсрайк“ и особено на Джоф Тейт, но все пак е наистина рядкост да се чуе толкова интелигентен певец като композитор и текстописец, и в същото време да има толкова прекрасен глас.....
А най-забавното е, че за първи път се почувствах така с една песен на изпълнител който пее в жанр далеч от моя.....значи беше през далечната 82 год.....на един панаир....в един момент от тонколоните на Виенското колело се разнесоха първите акорди на песента на Франки Милър - “Ревност“....след секунди останах като ударен от гръм, и не мръднах до края на песента.....
https://goo.gl/JtsqJg

26179

38

ELPIDA

05.01 2017 в 00:03

Дублирането на коментара не е нарочно!Модераторите могат да го "свалят от екран" и да отнемат точките.Пак заби софтуера.Извинете.

26179

37

ELPIDA

04.01 2017 в 23:56

Привет,Red ! Парчето е разбиващо.Дисекция на духа.Не съм го слушала.Много сериозен текст,провокиращ към себедоказване,надскачане на низостта и мижавата екзистенциалност. Поддава се на поетичен превод.Прекрасно послание.Благодаря.

26179

36

ELPIDA

04.01 2017 в 23:55

Привет,Red ! Парчето е разбиващо.Дисекция на духа.Не съм го слушала.Много сериозен текст,провокиращ към себедоказване,надскачане на низостта и мижавата екзистенциалност. Поддава се на поетичен превод.Прекрасно послание.Благодаря.

13056

34

Какавидков

03.01 2017 в 03:53

Aде хаирлия да е.

63994

33

Red or Dead

02.01 2017 в 23:10

““““.....Γάμησε της....“““““

СТАРХИДИЯ МУ...ксерис;).....

Изобщо не им давай обяснение.......точно на тези...бунадясали мисирки........

Виж сега на какви асоциации ме навя това....“Something else“...
Искам да те поздравя специално........силно се надявам да не си я слушала(макар надеждите ми да са илюзорни).....просто парчето е невероятно.....https://www.youtube.com/watch?v=yrokWXe0tfI

26179

31

ELPIDA

02.01 2017 в 22:19

Something?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!