Програмата на РБ: Пълно затваряне на границата и записване на премиер, министри, митничари

Реформаторите няма да участват в "петъчния пазар", тръгват на избори с Разум, Родолюбие, Развитие

Антония Чорева 15 февруари 2017 в 14:53 4790 6

Реформаторският блок днес представи програмата си за изборите и обяви, че тръгва към тях със слоган: "Разум, Родолюбие, Развитие".

Председателят на предизборния им щаб Петър Москов каза, че предизборната кампания вече е започнала с "море от популизъм" и прилича на "петъчен пазар", на който всеки наддава по-големи пенсии и заплати.

Е, реформаторите нямало да наддават на този петъчен пазар, а ще са "разумни". Така представи Москов програмата Блока за изборите на 26 март. Листи, водачи, кандидати за депутати още не са напълно готови, те ще бъдат обявени следващия понеделни, само две неща са ясни - първото - лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева няма да участва в листите и второто - Реформаторите са извели 10 важни въпроса за България и са им намерили отговорите.

Разграничаваме се от петъчния пазар, каза Москов. Всички обещават на българите като дойдат на власт, да станат богати и здрави. За красиви не са казали, но предизборната кампания не е започнала", ироничен беше Москов.

"А ако някой смята, че може да плаща двоен осигурителен доход, за да стане пенсията в България 700 лева, аз не искам и няма да плащам. На който не му харесва, да не гласува за нас", обясни Москов.

И представи 10-те най-важни въпроса за българите и техните отговори от Реформаторския блок. И за уточнение - всички са с номер 1, защото сред тях няма по-важен и по-маловажен.

А сред новостите, които предлага Реформаторския блок, е да се затвори границата напълно за нелегални имигранти. Който е легален и има нужда от човешка помощ – да отива на пункта, другите нямат работа в България, обясни Москов. А срещу корупцията РБ предлага конкретна мярка – премиер, министри, катаджии, митничари – да се записват с видео по време на работа. В личния живот може да не ги записват, но по време на работа, при условие че изпълняват знакови длъжности, няма пречка те да бъдат записвани.

10-те важни въпроса пред България и отговорите на Реформаторския блок


1. Корупцията

Чрез приемане на работещ антикорупционен закон, пълна имуществена проверка на лицата в корупционен риск и отнемане на необяснимото богатство, чрез въвеждане на модерни системи за проверка на почтеността, чрез прилагане на правилото, че публичните лица могат да бъдат записвани, филмирани и фотографирани при изпълнение на служебните им задължения.

1. Честен изборен процес

Като въведем навсякъде машинно, а в перспектива и електронно гласуване, като изчистим избирателните списъци от "мъртви души", като запазим пропорционалната избирателна система с преференции.

1. Правосъдието
Чрез въвеждане на персонална отговорност вместо анонимност при назначенията, чрез създаване на система, осветляваща некомпетентните и корумпирани магистрати, чрез активно участие в създаването и развитието на общоевропейските правозащитни органи, в това число и на Европейска прокуратура.

1. Образованието

Като гарантираме бюджет за образование не по-нисък от 4,5 % от БВП, като стимулираме квалифицираните и мотивирани учители и университетски преподаватели, като ориентираме образованието към индивидуалните нужди на децата, като засилим връзката между учебните планове и програми и нуждите на пазара на труда.

1. Българска културна идентичност

Като възприемем разбирането, че културата не може да се развива само на пазарен принцип и засилим публичното финансиране на българските културни институции и творци.

1. Здравеопазването

Като премахнем търговията със здраве и наложим строг контрол върху разходването на средствата, като въведем електронно здравеопазване, като модернизираме спешната помощ и подобрим достъпа до извънболнично лечение, като инвестираме във високотехнологични методи за диагностика и лечение и осигурим достъпни и ефективни лекарствени продукти.

1.Бюрокрацията

Като изградим работещо електронно управление, като премахнем ненужните административни регулации, като направим служителя зависим от мнението на обслужваните граждани.

1. Чиста медийна среда

Чрез въвеждане на правила за разкриване на реалните собственици на всички медии и на прозрачност на финансирането им.

1.Мигрантите

Чрез разполагане на европейски сили за сигурност на южната граница на България и на целия ЕС и чрез пълно затваряне на границите за нелегално преминаващи.

1. Доходите

Като изпълним всичко казано до тук, като поддържаме ниски данъци, като стимулираме конкуренцията и подобрим бизнес средата и така да осигурим ускорен растеж на българската икономика.

Реформаторите излязоха и с декларация заради листите на БСП, в които виждат водачи, които искат да отменят евроатлантическата ориентация на България и да наложат руски интереси.

Политическият съвет на РБ определя предстоящите парламентарни избори като решаващи за геостратегическия избор на България. За Реформаторския блок той винаги е бил евроатлантическият и ние ще го отстояваме с ясната убеденост, че този избор е гарант за нашата сигурност и демократични постижения.

С тревога наблюдаваме, че нашият основен опонент – БСП, пред очите на цялото общество започва реставрация на прокремълски проект, скрит зад гръмкото мото „Промяна“. За нас обаче, това е Подмяна. През гражданската квота на столетницата, начело на листите са поставени хора, участващи от години в антиевропейската пропаганда на Москва. И ние питаме Корнелия Нинова - чии интереси ще представляват те в народното събрание – българските или руските? И кой й посочи тези хора за предните редици на БСП?

В РБ сме изключително притеснени от реставрацията в столетницата. Тя ни връща към годините, в които същата партия подчиняваше със сила българското общество на интересите на руския комунистически елит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

3

Емил Станоев

15.02 2017 в 15:55

Тия си знаят че парламент няма да видят , но по изпускане на откровенни лъжи са № 1

26179

2

ELPIDA

15.02 2017 в 15:53

Москов,спри да мяукаш и да ни баламосваш!Народът ни не се състои от клявки на "петъчен пазар"!
Точно преди 10 дни погребахме детето /онкоболно/ на брат ми.Няма да занимавам четящата аудитория с подробностите около великите ви клинични пътеки и какви пари се тръшкаха за да се обръща внимание на детето ,за да му удължим живота.
Готова съм да те замервам с камъни и да те удавя в собственото ти "море от популизъм".
Разкарай се, властолюбецо!