Правителството не е обсъждало наплива от турци за изборите

OFFNews 22 март 2017 в 13:27 2931 0

Правителството не е обсъждало наплива от турци за изборите

Нямаме данни да има увеличение на миграционния натиск от България към Сърбия. Това каза пред служебният вътрешен министър Пламен Узунов във връзка с коментар на сръбския му колега. Узунов обясни, че властите ежедневно следят оперативната обстановка на границата с Турция, Сърбия и Македония.

„Ежедневно следим оперативната обстановка както на българо-турската, така и на българо-сръбската и българо-македонската граница“, подчерта министърът, цитиран от "Фокус".

Узунов даде и висока оценка за работата на граничните полицаи по време на вчерашните протести в района на ГКПП „Капитан Андреево”, „Лесово” и „Малко Търново”. „Не бе допуснато нарушение на обществения ред. Имаше разрешени демонстрации, които ние охранявахме така, че да не пречат на нормалното придвижване на хора и автомобили в районите на демонстрациите”, отбеляза още Узунов. 

Попитан дали има увеличение на пристигащи турски автобуси в България във връзка с предстоящите избори на 26 март, той отговори, че ще бъде предоставена такава информация чрез пресцентъра на МВР. От думите му обаче стана ясно, че на заседанието на правителството темата не е коментирана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови