Правителството даде 2 млн. лв. за нови водни сондажи в Хасково

OFFNews 10 май 2017 в 13:01 2298 0

Правителството даде 2 млн. лв. за нови водни сондажи в Хасково

Правителството отпусна 2 млн. лв. на Община Хасково за решаване на проблема с водоснабдяването.

Отпуснатите средства за водоснабдяването в Хасково ще предотвратят евентуални режими и ще подобрят качеството на водата. Със средствата ще бъдат финансирани 8 нови сондажа в различни зони.

Причината за спешно отпуснатите средства са превишените количества уран във водата.

"Изключително спешно бе това решение, лично съм благодарен на премиера Борисов и целия кабинет, че се вслушаха и отново реагираха на нуждите на хората в спешен порядък", каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е от хасковския избирателен район. "Към проекта е включено и възстановяване на водоснабдяването на 2 участъка, единият от които е пропаднал. Става дума за цял проект", поясни той.

Относно това какви мерки ще се вземат за проблема и в други населени места, министърът на екологията Нено Димов заяви, че в момента Министерство на икономиката е разпоредило проверка, която тече, на всички уранови рудници, които са затворени и наблюдават. Димов уточни, че МОСВ веднъж годишно замерва всички подпочвени води. "В момента следим внимателно. Наблюдението ще продължи и ще се разпростре върху цялата страна“, посочи още Нено Димов.

Парите ще бъдат отпуснати от резерва за непредвидени и неотложни разходи за 2017 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови