"Полагаме огромни усилия, за да пазим границата, но всеки ден става по-тежко"

OFFNews 30 юли 2016 в 16:41 5873 3

Снимка БГНЕС

"Засега няма пряка заплаха за българските граждани, защото полагаме огромни усилия, но всеки ден става по-тежко."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод охраната на границата пред журналисти в Търговище преди срещата му с кметове от региона.

"По темата за сигурността положението е изключително тежко. Старая се много да не създавам паника и да не плаша хората, затова и министри, и граничари, и армия, са на границата. Виждате, на границата и във вътрешността на страната всеки ден задържаме средно по 200 души, включително и полицаи каналджии”, посочи той.

По думите му той е провел разговор с германския канцлер Ангела Меркел и с "важните хора от ЕС", за да им каже, че "ние едвам удържаме четири граници плюс Черно море - пет".

"Искали сме всичко - хора, техника, кораби, вертолети, термокамери, защото вече и армейската техника се износи, не само на полицията и на жандармерията. Обясних, че бюджетът изнемогва. От една страна, правя съоръжения на границата, от друга всеки ден командировъчни за армия и за полиция. Отделно гуми, акумулатори, неща, които хората не виждат. По планинските масиви всеки ден късаме гуми.

Опитвам се да запазя със съседите си добри отношения, защото към момента от турска страна виждам достатъчно подкрепа, въпреки че и те имат достатъчно проблеми. С Гърция ми е по-тежко. В понеделник съм ги поканил, премиера Ципрас с целия си кабинет ще бъде в София и ще си говорим доста на четири очи”, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

3

Стринка Минка

30.07 2016 в 22:45

'полагаме огромни усилия' става нещо като мантра, която ни се навира постоянно.

Нас не ни интересува какви усилия полагате бе Борисов.
интересуват ни резултатите.

21668

2

Руслан

30.07 2016 в 18:27

Еми то само рязане на лентички не може