По телефона привикват на разпит лидери на окупацията

Владимир Йончев 24 март 2014 в 21:41 12655 19

Манол Глишев

Снимка Сергей Антонов

Манол Глишев

Поне двама от лидерите на студентската окупация на Софийския университет са били привикани на разпит чрез телефонно обаждане днес.

Женски глас, който се е представил като "следовател Иванова" се е обадил днес вкъщи и е казал на майка ми, че трябва да се явя в прокуратурата "за снемане на обяснения", разказа Манол Глишев.

Същото се е случило и на Анна-Мария Димитрова, друго от емблематичните лица на студентските протести през октомври и ноември миналата година.

Анна-Мария Димитрова

Нямам намерение да ходя на такъв разпит. Има си ред за призоваване и той със сигурност не е по телефона чрез възрастните ми родители, коментира Глишев.

Напълно възможно е това да са телефонни измамници, които са прочели името ми някъде и са решили да спретнат измама на родителите ми. Подобни лица, представили се като "Иванов" и "Петров" бяха досаждали на родителите ми и в средата на ноември миналата година, както и на родителите на Кирил Чуканов - друг от лидерите на студентските протести. После нищо не се чу за тях, каза още Глишев.

Тогава обаче семействата им бяха подложени и на друг тормоз - рано сутринта униформени тропаха на вратите на домовете им вкъщи, за да посъветват родителите да кажат на синовете си да не се забъркват в протести.

Кирил Чуканов (с плаката)

Още чакам и получаването на един незащитим акт за "неподчинение на полицейско разпореждане", издаден от небезизвестния полицай Кикьов по време на протест пред сградата на МВР. Бях отказал да подпиша акта и очаквам да го получа, когато или пак имам активна дейност по протестите, за да бъда разсейван, или пък когато изобщо не се занимавам с това, за да бъда сплашван, написа в блога си Глишев.

Новата активност вероятно е опит за отклоняване на общественото внимание от неуспешната акция в Лясковец, ако все пак не става въпрос за обикновена телефонна измама, коментира още той.

Глишев припомни ареста на Владимир Недялков пред Руското посолство и уволнението на Милена Маринчева от СУ и ги определи като опити за сплашване на протестиращите.

На разпит по нареждане на Агенцията за закрила на децата беше викан и бащата на Деси Николова, заради снимката й, на която тя е прегърнала полицай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews