Плевнелиев и Борисов изпратиха съболезнования до Москва и Букурещ

OFFNews 31 октомври 2015 в 17:16 4848 3

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов изпратиха съболезнователни телеграми на Русия и Румъния във връзка с инцидентите в двете страни днес.

Руски пътнически самолет се разби в Египет, при което загинаха всички 217 пътници и 7 души екипаж на борда.

В същото време най-малко 27 души загинаха, а над 160 бяха ранени в пожар в дискотека в центъра на Букурещ.

Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Румъния Клаус Йоханис и на руския президент Владимир Путин. 

„Никога не можем да бъдем подготвени за подобни трагични инциденти, при които живота си губят невинни граждани. В този трагичен за приятелския руски народ момент изразявам искрени съболезнования за жертвите на катастрофата и съм уверен, че най-скоро причините за тази тежка трагедия ще бъдат изяснени. Присъединявам се, г-н Президент, към мъката на руския народ и скърбим заедно с Вас“, написа президентът Росен Плевнелиев до президента Владимир Путин.
 
„Дълбоко съм покрусен от новината за трагичния инцидент, който доведе до десетки жертви и стотици ранени в музикален клуб в Букурещ. Винаги е трудно да се намерят думи, които да изразят мъката и съпричастността ни, когато млади хора губят живота си. Преди години при подобни обстоятелства България също загуби невинни детски животи“, написа българският държавен глава до президента на Румъния. 
 
„Приемете, г-н Президент, искрените ми съболезнования за тежката загуба и пожелания за бързо възстановяване на ранените. Скърбим заедно с народа на Румъния и се прекланяме пред паметта на жертвите!“, се казва още в съболезнователната телеграма на президента Росен Плевнелиев до президента Клаус Йоханис.
 
В същото време съболезнователни телеграми до руския и до румънския си колеги изпрати и премиерът Бойко Борисов. 

„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания “Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю. Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, написа Борисов до премиера Дмитрий Медведев, като допълни, че се надява причините за инцидента да бъдат напълно изяснени.

Борисов изпрати писмо и до румънския си колега Виктор Понта.

„Потресен съм от трагедията при пожара в нощен клуб в Букурещ, при който пострадаха толкова много млади хора, като десетки от тях загубиха живота си. Приемете пълната съпричастност на българското правителство в усилията Ви да изясните причините за трагедията и да окажете помощ на пострадалите. Позволявам си чрез Вас да изкажа съболезнования на семействата на жертвите и да се присъединя към тяхната скръб в този тежък момент“, пише министър-председателят Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews