Плевнелиев: Студентите са будители

OFFNews 02 ноември 2013 в 16:55 5699 17

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

 

Студентите са будители – те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората. Така президентът Росен Плевнелиев коментира студентските протести в много от големите университети в страната.

Ако вярваме на своята мисия за достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен и интегриран Европейски съюз, всеки един от нас е длъжен да има активна гражданска позиция и политиците не бива да се притесняват, че през 2013 година има много протести, заяви държавният глава пред журналисти във Велики Преслав.

Народът вече е задал посоката на европейско духовно и културно развитие на нацията, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Според държавния глава, пътят на България към демокрация от европейски тип все още не е приключил и протестите на младите хора са двигател и катализатор на процес.

Във Велики Преслав президентът се обяви за изцяло прозрачен и пазарен подход при реализацията на проекта "Южен поток".

В отговор на журналистически въпрос Плевнелиев посочи, че не е запознат с детайлите на проекта, но е необходимо параметрите на договора да бъдат ясни и той да е съобразен с европейските директиви.

Не е без значение на каква стойност ще бъде проектът и прозрачността на обществените поръчки, каза президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!