Пленумът одобри водачите на Нинова, бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй" в списъка

OFFNews 11 февруари 2017 в 14:49 11321 6

Пленумът на БСП прие водачите на предизборните листи така, както ги предложи лидерът на партията Корнелия Нинова. Единственият, който е начело в два избирателни района, е Стефан Данаилов - той е пръв във Варна и в софийския 24 МИР. В лидерския 25 район водач е Корнелия Нинова. 

При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова прии представянето на водещите критерии при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите. Тя обясни, че водачите са професионалисти в различни области - юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността, външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт. „Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“, коментира председателят на БСП.

Корнелия Нинова посочи като друг критерий обновлението, за което БСП е дала заявка - около 40 % са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи, които досега са били в парламента. На трето място тя посочи приемствеността - сред водачите има кадри с дълъг партиен и парламентарен опит и нови, които за пръв път ще бъдат депутати. На четвърто място лидерът на левицата посочи съчетаването на ярки партийни кадри, с авторитет в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят платформата, която бе одобрена на конгреса и декларират готовност да работят в парламента за нейното изпълнение.
Членовете на НС на БСП приеха предложените от ръководството на партията водачи на листите.

Водачи на БСП по региони:

Благоевград - Тома Томов, телевизионен журналист, външнополитически наблюдател, продуцент и водещ на програма „Наблюдател“, която създава заедно с Димитър Иванов. Работи като журналист в списание „Младеж“, редактор на новините на БНТ, седмична програма „Панорама“, пътуващ кореспондент, създава и води документално – политическата програма „Светът в действие“, прави репортажи, коментари и филми, последните от които са: „Зло и култура“ – за работата на Ирина Бокова и ЮНЕСКО в Африка и Близкия изток; „Портрети на душата“ - за скулпторите Павел Койчев, Крум Дамянов и поетите Константин Павлов и Любомир Левчев. Томов е бил главен редактор на в. Стандарт.

Бургас - Петър Кънев
Варна - Стефан Данаилов
Велико Търново - Весела Лечева
Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов Роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.
Габрово - Кирил Добрев
Добрич - Красимир Янков
Кърджали – Александър Симов
Кюстендил - Валери Жаблянов
Ловеч - Милко Недялков
Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик -о.з.полк. Славчо Велков – роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.С. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството. Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница- Гвинея, Бейрут, Ливан, Тунис- с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програми Дипломация и Международни отношения. Той е консултант и преподавател в Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия, чете лекции в университета Хумболд в Берлин, автор е на над 100 публикации. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим. Велков е бил зам.-председател на Съюза на патриотичните сили и военните от запаса. Ползва руски, френски и арабски език.

Перник - Станислав Владимиров
Плевен - Васил Антонов

Пловдив-град - проф. Иво Христов – завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.
Пловдив-област - Георги Търновалийски
Разград - Денчо Бояджиев
Русе - Крум Зарков
Силистра - Стоян Мирчев
Сливен - Таско Ерменков

23 МИР - София - Жельо Бойчев
24 МИР - София - Стефан Данаилов
25 МИР - София - Корнелия Нинова

София-област - Иван Ченчев
Смолян - Дора Янкова
Стара Загора - Драго Стойнев
Търговище - Светла Бъчварова
Хасково - Елена Йончева
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

Според членът на ИБ Крум Зарков повечето от новите лица в листата на БСП са били посрещнати с аплодисменти. 

Утре БСП София ще определя на градска конференция листите в столицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

15

МБ

12.02 2017 в 10:41

Бозаджия, с уфсътъ визираш Р. Овч., нали. Нищо ново откъм БСП, Корнелия е от кръга Фронтиер. С него е свързана тя, Кр. Георгиев, Румен Овчаров. Последния тя ще го реабилитира, не сега веднага, а след изборите, ако те вземат властта. Нищо ново, въртят се едни и същи - сменят едни /Михаил Миков/, връщат други /Р. Овч./.

15414

14

Hihi1981

12.02 2017 в 10:28

Сега вече ще цъфнем и вържем!!!Светло бъдеще...

63994

9

Red or Dead

11.02 2017 в 18:30

Г-н Йончев, наша скромност си мисли, че е време на “минка свирката“ да и спестиш клавиатурните издевателства....