Пленум на БСП забранява на Нинова управление с ГЕРБ

Преговорите за нов кабинет може да стартират днес, Борисов се върна от Малта

OFFNews 31 март 2017 в 07:51 6202 3

Националният съвет на БСП се събира днес на "Позитано" 20, за да отчете резултатите от парламентарния вот и да набележи целите на парламентарната група на коалицията в 44 Народно събрание. 

Лидерът Корнелия Нинова обяви на първата си пресконференция след изборите, че грешките, допуснати от БСП за България по време на кампанията ще бъдат обявени и анализирани на пленума. Националният съвет ще забрани на председателя на партията да "бъде от една и съща страна в управлението на страната с ГЕРБ", научи OFFNews. Социалистите били категорични, че няма да участват под никаква форма в едно и също правителство с Бойко Борисов и ГЕРБ. 

Нинова вече обяви, че БСП очаква първата политическа сила ГЕРБ да състави правителство и, че ако това не се случи, социалистите ще направят опит да съставят кабинет. На "Позитано" ще присъстват всички 80 депутати от новата парламентарна група "БСП за България". 

Преговорите за сформиране на кабинет може да започнат още днес, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна от конгреса на ЕНП в Малта. Очаква се форматът да е двоен – ГЕРБ и Обединените патриоти, а премиер да е Борисов. 

Заедно ГЕРБ и патриотите имат 122 депутати. Според неофициална информация Борисов е получил благословията на десните с партньори в ЕС за управление с Обединени патриоти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

31.03 2017 в 10:44

Аз подкрепям напълно решението да не бъде БСП в управлението. Само ме притеснява коя е другата страна на управлението?!...

77927

1

El Commandante

31.03 2017 в 08:18

Предвид на факта какво се случи с предишния коалиционен партньор на Баце-проява на чуувство за самосъхранение...