Питбула обеща да не хапе в парламента

OFFNews 05 май 2017 в 16:30 10337 5

Снимка mma.bg

Шампионът ни по кикбокс Владимир Вълев – Питбула ще сложи костюм и ще седне в парламента. От другата седмица той заема мястото на новия министър по европредседателството Лиляна Павлова. Вълев е следващият в листата на депутатите от ГЕРБ във Варна.

Миналата есен Питбула взе световната титла в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света - WAKO, след като отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак. Още куп златни медали има колекцията му. 

Той е  истински герой във Варна. Семейството, приятели и над 60 фенове го чакаха на летището при последната титла. Тогава Владо съобщи, че спира на практика да бъде състезател. "Само изключителна оферта може да ме върне", отсече той.

И започна работа в клуба на ТИМ по бойни спортове в морската ни столица при прочутия в спортните среди Краси Димов. Питбула учи малки деца и ученици на кикбокс и муай тай.

Владо има добър имидж във Варна, името му не е замесвано в скандали, които са нещо типично за момчетата от бойните спортове. Съпругата му преподава български език в гимназия. Имат малък син. Питбула не крие, че няма намерение за го прави спортист.

Два пъти е избиран за най-добър спортист на Варна. Участва в благотворителни каузи. Прякорът му е от детските години. 

„Бях малък. Всички се радваха на моята игра и стил – не отстъпвах назад. Затова оттам дойде. Имаше и талисман на залата, който беше питбул“, обяснява новият депутат. И е категоричен, че в парламентарната зала няма от какво да се страхуват - не е побойник, раздава удари само на ринга.

На мястото на Владислав Горанов – министър на финансите и Валентин Радев – МВР, влизат две депутатки - Евгения Алексиева и Йорданка Фириклийска - бивша районна кметица в "Оборище". Алексиева трябваше да е парламента от самото начало, но преференцията 10/10 я измести и на нейно място влезе Борислав Борисов.

На мястото на Румяна Бъчварова, която става шеф на кабинета на Бойко Борисов, влиза още една дама - Анна Александрова.

Министърът на спорта Красен Кралев отстъпва банката си на Емилия Милкова - директорка на Регионалната библиотека.
Народен представител ще е и шефът на комисията за контрол на спецслужбите в предишния парламент и юрист Димитър Лазаров. Той влиза на мястото на премиера Бойко Борисов от Пловдив.

Ивайло Московски и Цецка Цачева, след като отидат в министерствата, ред за депутат идва на Ралица Добрева.

На мястото на другите министри - Николина Ангелкова, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Екатерина Захариева, в парламента съответно ще влязат Мартин Тинчев, Иглика Иванова-Събева, Митко Стайков, Десислава Костадинова-Гушева в Пазарджик.

В парламента вместо вицепремиера Валери Симеонов и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов влизат депутатката от "Атака" Миглена Александрова и Николай Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

7

SC

06.05 2017 в 10:15

Питбулът няма да хапе хиените, защото знае какво ще последва.

23293

6

Стефан

06.05 2017 в 08:14

Без съмнение.
Какво ще и е хубаво на мажоритарната?

16008

5

Nik68

06.05 2017 в 08:03

Като ги слагат в листите, не мисслят ли. Ей това й е лошото на пропорционалната система.

23293

4

Стефан

06.05 2017 в 04:49

Е, след приказката на един от главните козове на борисов - фандъкова: "децата са мъдри" ...
Не, аз разбира се не съм толкова умен, колкото тоя депутат, и не съм мъдър като петокласник, убиващ с ритници първолаче.
Затова и не съм депутат - не съм достоен.

21061

1

рамбо

05.05 2017 в 19:27

И този бияч ще ми прави закони?! После някои се обиждат, че рейтинга на парламента клони към нула..
 
X

Да помогнем на украинските деца!