Петър Москов: Пациентът вече няма да е ходеща клинична пътека

OFFNews 04 февруари 2016 в 08:49 6109 9

Парите не следват пациента, болният следва сбъркана финансова логика в системата на здравеопазването. Болният вече няма да бъде ходеща клинична пътека. 

Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по Нова тв, като коментира изготвената Национална здравна карта. Болниците трябва да получават пари според усреднената стойност за това колко им струва лечението на пациентите, обясни той. 

Парите за доболничната помощ ще се увеличат още с подписването на следващия договор с НЗОК, стана ясно от думите му. Той даде пример с липсващи 110 джипита и 103 педиатри в столицата. 1089 повече пък са леглата в болниците. 

Общият брой на необходимите лекари в извънболничната помощ е над 11 хиляди, показват данните от здравната карта, която бе публикувана за обществено обсъждане на страницата на МЗ. 

Управляващото мнозинство е сформирано по абсурден начин, а опозицията в парламента се бори за надмощие помежду си във връзка с предстоящите президентски избори. Радан Кънев има път назад, Реформаторският блок трябва да се консолидира, каза още министър Петър Москов в коментар на избора на Меглена Кунева за просветен министър вчера. Да се разпадне РБ е мечтата на опозицията, категоричен бе Москов. "Връщането към разказа "аз съм по-морален, аз съм най-автентичен и еди какъв си", дори да съдържа в себе си правилни и смислени позиции, то е грозен от гледна точка на политическото бъдеще на България акт", обясни той.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!