Пеевски: Вижда ли Борисов в огледалото Прокопиев и кръга "Капитал"?

Симона Костадинова 17 февруари 2016 в 11:32 9280 20

Премиерът хубаво трябва да се погледне в огледалото и да види дали не вижда там Прокопиев и кръга "Капитал".

Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. Думите му идват само два дни, след като премиерът Борисов нареди прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на магистрала "Хемус". 

В края на миналата година обществените поръчки за строежа на автомагистрала "Хемус" бяха спечелени от консорциуми, предвождани от фирми, свързвани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Тогава офертите на победителите надвишаваха почти два пъти прогнозната стойност, а държавата елиминира от конкурса кандидатите с най-ниските цени.

В понеделник в Прага Борисов заяви пред журналисти, че е спрял поръчката заради съмненията, че спечелилите фирми са свързани с Пеевски и Златев. По повод тези думи на премиера днес Пеевски заяви, че със слухове не работи.

В началото на месеца премиерът беше на среща с българи в Лондон, където му беше зададен въпросът: "Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?". Питането беше по повод публикация в немското издание "Шпигел", според която депутатът от ДПС е айсберг на корупцията.

Това е второто изказване на Пеевски пред журналисти днес. По-рано в кулоарите на Народното събрание заяви, че още не е виждал забраната, която е наложена на него и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за влизане в Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!