Пеевски: Мен ме разпитват, а кога ще се сезират за Прокопиев или Трифонов

OFFNews 01 февруари 2016 в 18:38 6765 7

"За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса - кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например".

Това се казва в декларация, изпратена от депутата от ДПС Делян Пеевски до агенция "Фокус". От думите му става ясно, че днес е бил привикан на разпит в прокуратурата заради твърденията на бившия съдия от Софийския градски съд (СГС) Румяна Ченалова.

В изявлението си Пеевски отрича да има влияние върху случващото се в съдебната система и нарича думите на Ченалова "свободни съчинения". 

Ето какво пише в декларацията на Пеевски:

„Днес, за пореден път, бях разпитван от Прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“. Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите. Мисля, че на обществото вече са напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията на Ченалова.

За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса - кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например. Кога Прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като „Каолин“, фотоволтаичния холдинг „Соларпро“, финансовия посредник „Булброкърс“, сделките с пенсионния фонд „Доверие“, както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения.

Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга „Капитал“ и от политическите връзки на Прокопиев е по - силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат „свещени крави“ за българските правоохранителни органи”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews